Fremgang på markederne oven på turbulent første kvartal

Mens den globale spredning af COVID-19 skabte stormvejr på de finansielle markeder i marts, har april og maj været anderledes positive. En stor del af det tabte er genvundet, og på langt sigt forventer Industriens Pension fortsat solide, positive afkast.
Investeringsdirektør
Peter Lindegaard

Opdateret 9. juni 2020:
Efter en periode i det tidligere forår med daglige meldinger om store fald på de finansielle markeder har markedet lavet et betydeligt comeback i både april og maj. Stigningerne de seneste måneder ændrer dog ikke ved, at COVID-19, også kendt som coronavirus, fortsat har ført til negative afkast hos investorer verden over siden nytår.

Coronafrygten ramte for alvor investorer over hele verden i slutningen af februar og de første tre uger af marts, hvor nye daglige meldinger om spredningen af virussen sendte aktiemarkederne kraftigt ned. Her begyndte det at stå klart, at COVID-19 vil få store konsekvenser for den globale økonomi.
 
Udviklingen kan aflæses hos investorer og pensionsselskaber over hele verden, og i Industriens Pension blev vi også ramt, selv om vores meget spredte investeringer på andre aktivklasser end aktier trods alt mindskede vores tab. 

To måneder med betydelig fremgang
I april og maj er det dog gået den rigtige vej, og både Industriens Pension og andre pensionsselskaber har haft betydelige positive afkast de seneste to måneder. Værdien af de samlede investeringer i Industriens Pension er således steget med over 8 procent i løbet af april og maj. 

”April og maj har mindsket tabet betydeligt siden nytår, og det er naturligvis positivt. Men jeg vil godt understrege, at vi er i et meget uforudsigeligt marked. Virksomheder over en bred kam er alvorlig ramt, og markederne er fortsat præget af stor usikkerhed,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Peter Lindegaard.

Attraktivt langsigtet afkast
Han tilføjer, at pensionsopsparing skal ses over mange år, og på langt sigt har afkastet stadig været rigtig godt. 

”Som pensionsopsparer lever man i sidste ende af gode langsigtede afkast. Set over en længere årrække har Industriens Pension skabt meget attraktive afkast til medlemmerne, og set over både 5, 10 og 15 år har det samlede afkast været blandt de absolut højeste afkast i branchen. Det er noget, der for alvor har stor betydning for opsparingen i sidste ende, og vi forventer også solide langsigtede afkast fremover,” siger Peter Lindegaard.
 
I Industriens Pension vil vi fortsat følge markedet helt tæt og løbende justere investeringerne i forhold til situationen på markedet.


Log ind på Min side og få et overblik over din pensionsordning.