Få en million kroner ekstra med fritvalgsordningen

Arbejdsgiverne skal nu indbetale 4 % af lønnen til fritvalgsordningen. For et medlem på 35 år, der bruger ordningen til Ekstrapension, kan det betyde mere end en million ekstra på pensionskontoen.

Hvis du gerne vil bruge fritvalgskontoen til pension, skal du give din arbejdsgiver besked inden 1. april 2019.  Inden den 1. april 2019 skal du vælge, hvordan du vil bruge fritvalgsordningen for det kommende ferieår, hvis du er ansat under en industrioverenskomst. 

Fritvalgslønkontoen kan bruges til ekstra løn ved feriefridage, børneomsorgsdage, seniorfridage og til at spare ekstra op til pension. Bidraget er i år sat op og er nu 4 % af lønnen. 

En ny beregning fra Industriens Pension viser, at hvis du fra 35-års alderen vælger at bruge hele fritvalgsordningen til Ekstrapension, kan du se frem til at have sparet over en million kr. ekstra op, når du når til pensionsalderen. Beregningen tager afsæt i, at du hvert år frem til folkepensionsalderen bruger fritvalgspengene til Ekstrapension. 

Min side kan du beregne, hvad ekstra indbetalinger vil betyde for din pension. 
 
”Alle indbetalinger til pension batter, men det er især de yngre medlemmer, som virkelig vil kunne booste deres pensionsopsparing ved at bruge fritvalgsordningen til Ekstrapension. Det skyldes, at der er en hel del år at spare op i og dermed også til at forrente indbetalingerne. Og med fritvalgsordningen vil man kunne gøre det uden at skulle have ’egne’ penge op af lommen,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension. 

Spar op til seniorfridage

Fem år før din folkepension kan du gå ned i tid uden at gå ned i løn. Det giver seniorordningen ret til, og seniortiden kan finansieres ved at stoppe indbetalingerne til pension. 

”I løbet af foråret får vi en ny beregner på vores hjemmeside, så medlemmerne får lettere ved at se, hvor mange seniordage man kan få i stedet for at spare op til pension, og også hvad det vil betyde for den samlede pensions størrelse, når man bliver pensionist. Det værktøj glæder vi os til at introducere, så det bliver let selv at regne på forskellige muligheder” siger Joan Alsing. 

Fakta om fritvalgsordning

  • Hvis du gerne vil bruge fritvalgskontoen til pension, skal du give din arbejdsgiver besked inden 1. april 2019. 
  • Som udgangspunkt bliver pengene sat ind på en ratepension. Kontakt Industriens Pension, hvis du ønsker, at fritvalgspengene skal sættes ind på Aldersopsparing eller livslang pension. 
  • Hvis du gerne vil vide, om du sparer nok op, kan du tage et pensionstjek.
  • Læs mere om fritvalgsordningen.
  • Du kan læse mere om seniorordningen.