Stor interesse for at indbetale ekstra til pension

Ekstra indbetalinger til pensionen gennem dit arbejdsmarkedspensionsselskab kan være den bedste genvej til at få mest ud af dine penge.

I en tid hvor bankerne varsler negative renter, kan tanken om at gemme lidt ekstra penge i madrassen være fristende. Men du kunne også overveje at indbetale ekstra til din arbejdsmarkedspension. Her har man gennem mange år sikret meget attraktive afkast, og som medlem i Industriens Pension skal du ikke betale ekstra i omkostninger for at spare mere op. 

I 2019 har Industriens Pension indtil videre fået ekstra indbetalinger til pension for over 140 mio. kr., hvilket er det højeste tal nogensinde for perioden til og med november.

”Gennem de senere år er interessen for at indbetale ekstra steget. Det er der formentlig mange årsager til. Jeg tror bl.a., at usikkerheden omkring folkepensionen øger medlemmernes interesse for selv at have lidt mere hånd i hanke med økonomien i den tredje alder,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension. 

Med renters rente kan selv 250 kr. gøre en forskel
En beregning fra Industriens Pension viser, at en aftale om at indbetale fx 250 kr. ekstra hver måned kan betyde, at du kan forvente cirka 250.000 kr. ekstra, når du skal på pension. Beregningen tager afsæt i et medlem på 30 år, som indbetaler ekstra hver måned frem til folkepensionen.

”En aftale om at indbetale ekstra til pension, skal selvfølgelig ses i samspil med den daglige økonomi. Men hvis der er luft til at indbetale et par hundrede kroner ekstra hver måned, så vil det give den samlede opsparing et stort løft. Det skyldes især renters rente-effekten,” tilføjer Joan Alsing.

Industriens Pension har både på mellemlang og lang sigt leveret et af branchens højeste afkast. 


Mere om Ekstrapension: