Industriens Pension fik højt milliardafkast i første halvår

Industriens Pension har i årets første seks måneder opnået et afkast på 12,7 mia. kr. Både aktiemarkedet og obligationsmarkedet har haft et rigtig godt halvår.

De samlede investeringsaktiver i Industriens Pension udgør nu 180 mia. kr. Her ses adm. direktør, Laila Mortensen. Foto: Magnus KlittenIndustriens Pension har haft et stærkt første halvår, hvor afkastet for den samlede portefølje blev 12,7 mia. kr., svarende til 7,6 procent.

Det betyder, at de samlede investeringsaktiver i Industriens Pension nu udgør 180 mia. kr. Det er især børsnoterede aktier, der har trukket afkastet markant op, men også kreditobligationsmarkedet har bidraget med solide afkast.

”Renterne har taget endnu et dyk, og det har været et rigtig godt halvår for både aktier og kreditobligationer. Det kan virkelig ses i pensionsformuerne, der er vokset markant i år. Det vigtigste er dog vores stærke resultater på den lange bane, for det er her, at vi for alvor skaber værdi for medlemmerne,” siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Centralbanker har løftet markedet

Halvåret har været præget af både den fortsatte handelskonflikt mellem USA og Kina samt centralbankernes signaler om muligheden for lempelser af pengepolitikken. Investorerne har foreløbig kigget forgæves efter en handelsaftale, men de pengepolitiske signaler har løftet aktiemarkedet markant, og faldende renter har sendt obligationskurser i vejret over en bred kam.

Industriens Pension har i første halvår opnået et afkast fra danske aktier på 17,4 procent, mens udenlandske aktier har givet 16,5 procent. Emerging markets-obligationer har også bidraget positivt med et afkast på 9,8 procent.

Over de seneste 10 år, der har budt på store udsving i de finansielle markeder, har det gennemsnitlige årlige afkast i Industriens Pension været 8,6 procent. Det er blandt de absolut højeste i branchen.