Industriens Pension ligger i top på afkast

Industriens Pension er bedst til at få opsparingen til at vokse. Det viser en ny sammenligning af landets største pensionsselskaber i Økonomisk Ugebrev.

Alle pensionsselskaber ejet af arbejdsmarkeders parter klarer sig godt, og Industriens Pension ligger helt i top. Sådan lyder konklusionen i Økonomisk Ugebrev, der har set nærmere på, hvor godt selskaberne har forrentet medlemmernes opsparing i perioden 2011-2016.

Økonomisk Ugebrev tager udgangspunkt i pensionsbranchens egne tal på faktaompension.dk og sammenligner selskabernes forrentning blandt medlemmer i alderen 40-55 år. Tallene viser, at Industriens Pension sidste år sikrede medlemmerne et afkast på 8,9 procent, mens den gennemsnitlige årlige forrentning til medlemmerne siden 2011 har ligget på 12,6 procent.

Økonomisk Ugebrev peger på, at langsigtede investeringsstrategier med en stor andel unoterede investeringer generelt har givet gode resultater. Derudover har pensionsselskabernes fokus på dygtige eksterne porteføljemanagere også betydning for resultaterne.

Stærke relationer til fonde

I Industriens Pension har både unoterede og noterede investeringer givet stærke afkast i perioden.

”Vi har meget betydelige investeringer i bl.a. unoterede selskaber og infrastruktur, der gennem mange år har leveret solide tocifrede afkast. Her gik vi tidligt ind og har gennem årene opbygget stærke relationer til de bedste fonde i verden. Det har givet solide resultater, og det er fortsat områder, som vi fokuserer meget på,” siger Laila Mortensen, adm. direktør, i Industriens Pension til Økonomisk Ugebrev.

Økonomisk Ugebrev fremhæver, at ”fire ud af fem topplaceringer på afkastet i de seneste mange år går til arbejdsmarkedets pensionskasser.”

For nylig fastslog en rapport fra den finansielle konsulentvirksomhed Kirstein, at Industriens Pension også placerer sig højest, når det gælder det risikojusterede afkast i perioden 2012–2016. Det risikojusterede afkast viser, hvor højt afkastet har været i forhold til den investeringsrisiko, der er forbundet med investeringerne.

Du kan se selskabernes afkast på faktaompension.dk.