Langtidssyg glemte at få sine penge

Langtidssyge Sonny Andersen er en ud af de godt to tusinde medlemmer, som siden februar i år har fået brev om, at de kan have ret til en forsikringsudbetaling fra Industriens Pension.

I begyndelsen af februar modtog 48-årige Sonny Andersen et brev fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Brevet indeholdt en opfordring til at kontakte Industriens Pension, da han er langtidssygemeldt og måske kunne have ret til en udbetaling fra Industriens Pension.

"Jeg tænkte, ”hvorfor i al verden har jeg ikke selv tænkt på det”. Jeg var jo udmærket klar over, at jeg har en pensionsordning i Industriens Pension. Jeg tror, jeg havde fortrængt det – pension har jo noget at gøre med at blive gammel. Det er jeg jo ikke, jeg er jo ”bare” langtidssygemeldt", fortæller Sonny Andersen.

Krævende forløb med kommunen

Sonny Andersen blev sygemeldt efter en arbejdsulykke. En tung træplade faldt ned og ramte hans nakke, og siden da har han døjet med smerter og gener. Han forsøgte i en lang periode at udføre forskellige jobs, men måtte til sidst se i øjnene, at smerterne simpelthen var for voldsomme.

"Jeg blev sygemeldt i 2014, og derefter startede et langt forløb med kommunen, hvor min tilstand skulle dokumenteres. Det er krævende at skulle bevise over for kommunen, at man er syg, når man som jeg ikke har synlige skader. Man føler sig mistænkt for at snyde. Så også på den måde var det en kæmpe lettelse at få Industriens Pension med ind over og få deres faglige blik på min sag", siger Sonny Andersen.

Fra Sonny Andersen modtog brevet fra STAR, til der stod 136.000 kr. på hans konto, gik der en lille måned. Udover engangssummen på 100.000 kr. og invalidepensionen for den periode, han havde ret til den, men ikke havde fået den udbetalt, vil han løbende modtage en månedlig udbetaling på 6.000 kr.

"Det gør da en forskel – både psykisk og praktisk. Der er lidt ekstra overskud og lidt at hjælpe familien med", siger Sonny Andersen.

Mere end 2000 medlemmer har siden februar modtaget brev fra STAR. 20 medlemmer har allerede fået tilkendt udbetalinger, efter de tog kontakt til Industriens Pension på baggrund af brevet.

Læs mere om STAR-samarbejdet.