Første strøm fra ny havvindmøllepark til 10 mia. kr.

Den første strøm fra den nye Nordsø havvindmøllepark Butendiek er nu nået i land og sendt ud i el-nettet. Når havvindmølleparken er færdig til sommer, vil den levere grøn elektricitet svarende til ca. 360.000 husstandes elforbrug.

24 af de 80 møller er nu installeret, og møllerne vil fremover blive taget i brug i takt med, at de bliver opstillet og færdigtestet. Parken har en levetid på mindst 25 år.

Industriens Pension og PKA har hver skudt 750 mio. kr. i projektet, som sidste år blev kåret som ’årets energi-investering’ af internationale finanseksperter.

”I Industriens Pension er vi rigtig glade for, at projektet går efter planen, og at vi nu har fået den første strøm i land. Med investeringen sikrer vi vores medlemmer et godt, stabilt afkast mange år ud i fremtiden. Det er særlig vigtigt i den aktuelle situation, hvor obligationer kun giver få procent i afkast,” siger investeringschef i Industriens Pension, Henrik Nøhr Poulsen.

Opførelsen af den nye vindmøllepark ventes at give beskæftigelse til mere end 1.000 personer i anlægsfasen og til omkring 350, når møllerne er i drift. Møller og fundamenter produceres i Danmark. Afskibningshavn for møller og fundamenter er Esbjerg, og servicehavn er Havneby på Rømø.

Fakta

Butendiek opføres i den tyske del af Nordsøen ca. 32 km. vest for øen Sild.

Butendiek Offshore Wind Park er udviklet af den førende tyske udvikler af vindmølleparker, wpd, og investorerne er Industriens Pension, PKA samt Siemens Project Ventures og den europæiske infrastrukturfond Marguerite. Wpd er også medejer af havvindmølleparken. Den samlede pris er 10 mia. kr.

Se mere information om Butendiek