Sundhedsordning - en god investering

Det er et faktum, at mange job i industrien er hårde for kroppen. En sundhedsordning, der giver medarbejderne adgang til en række behandlingstilbud, kan derfor være en god investering for virksomheden.

Problemer med bevægeapparatet hører blandt de mest hyppige årsager til, at ansatte i industrien søger om invalidepension i Industriens Pension. Oftest har de forinden haft et langt forløb med mange sygemeldinger, som er en stor belastning både for dem selv og deres kolleger, og samtidig koster virksomhederne dyrt.

Der er derfor god grund til at forsøge at forebygge, at det kommer så vidt. Her kan en sundhedsordning, hvor medarbejderne får mulighed for at få gratis behandlinger hos f.eks. en fysioterapeut eller en massør eller rådgivning hos en psykolog, være en rigtig god idé.

”Medarbejderne er virksomhedens største ressource. Derfor er det vigtigt at passe på dem. Med en sundhedsordning kan man ikke bare støtte den enkelte medarbejder, som har ømme muskler eller ondt i livet, før det er for sent. Det er også en god måde at sætte fokus på medarbejdernes trivsel generelt,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Det er muligt for alle virksomheder, der indbetaler pensionsbidrag til Industriens Pension, at købe en sundhedsordning til deres medarbejdere.

Behandling på sundhedscenter

Medarbejdere med sundhedsordning kan få behandling hos kiropraktor, fysioterapeut, massør eller zoneterapeut, hvis de har smerter eller andre problemer i led, muskler og sener. Man skal ikke have en henvisning fra lægen, men bestiller selv tid, når behovet opstår. Det er dog et krav, at problemet er opstået på grund af arbejdet.

Det er Falck Healthcare, der står for behandlingen. Falck Healthcare har mere end 110 sundhedscentre over hele landet, så der er højst 30 km til behandling.

Telefonrådgivning

Udover behandling kan man få tre slags telefonisk rådgivning:

  1. Psykologisk rådgivning
  2. Misbrugsrådgivning
  3. Sundhedsrådgivning

Fakta:

Det koster sundhedsordningen

Sundhedsordningen koster 500 kr. om året pr. person for medarbejdere, der allerede er kunder i Industriens Pension. For andre medarbejdergrupper er prisen 600 kr.

Betalingen ligger ud over det overenskomstaftalte pensionsbidrag og betales a conto en gang om året.

Ønsker I at være med i ordningen, skal I indgå en aftale om ordningen med Industriens Pension. I finder aftalen her:

  • Aftale for ansatte med pension i Industriens Pension
  • Aftale for ansatte uden pension i Industriens Pension

Når I har udfyldt og underskrevet aftalen, skal den sendes til

Industriens Pension
Nørre Farimagsgade 3
1364 København K

I kan også skanne den ind og maile den til sundhed@industrienspension.dk.

 

Se vilkår for sundhedsordningen