Den danske pensionsbranche er i front med åbenhed

Danske pensionskunder har gode muligheder for at få relevante og sammenlignelige informationer om deres pensionsordning. Det viser en analyse, som det britiske konsulentfirma Towers Watson har foretaget for Forsikring og Pension - brancheorganisationen for forsikring- og pensionsselskaberne i Danmark.

Analysen blev igangsat af Erhvervs- og Vækstministeriet i 2012 med det formål at undersøge, om de initiativer, brancheorganisationen har iværksat for at øge åbenheden og overblikket i branchen, har virket efter hensigten. Samtidig har analysen sammenlignet de danske initiativer med lignende initiativer i Sverige, Tyskland, Holland og England, og konklusionen er klar: Danmark ligger i top, når det gælder pensions- og forsikringsbranchens initiativer for at skabe åbenhed og gennemsigtighed om danskernes pensioner. Eksempelvis har forbrugerne mulighed for med få klik på nettet at sammenligne afkast og omkostninger mellem forskellige selskaber. Det kan dog være svært for forbrugerne at finde rundt i de mange tal og oplysninger, hvis de ikke har en vis grad af finansiel forståelse, vurderer Towers Watson.

Initiativ fra Industriens Pension får ros

Konsulentfirmet fremhæver et initiativ, som Industriens Pension står bag, og som i dag er udbredt til hele branchen. Det gælder samarbejdet med Serum Instituttet, som betyder, at pensionskunder automatisk bliver kontaktet af instituttet, når de får en kritisk sygdom, og opfordret til at undersøge muligheden for at få en kontant udbetaling fra deres pensionsselskab. Reelt har det betydet, at mange alvorligt syge har fået en kontant udbetaling, som de ikke anede, de havde ret til.

På www.pensionsinfo.dk kan du få overblik over dine egne pensionsordninger – også hvis du har opsparing i mere en ét selskab.