Nyt unikt pensionsværktøj fra Industriens Pension kan sikre mest muligt ud af pensionsopsparingen

En ny digital pensionsplan fra Industriens Pension kan modsat andre selvbetjeningsværktøjer med stor præcision hjælpe med at mindske modregningen i offentlige ydelser og give medlemmerne et komplet overblik over økonomien i den tredje alder.

’Pensionsplanen’ er Industriens Pensions nyeste skud på stammen, når det kommer til digitale, medlemsvendte løsninger. Her kan medlemmer over 55 år få et samlet og komplet indblik i deres egen og eventuelle partners økonomi, som den vil spille sig ud i pensionstilværelsen. 

Man kan også blot bruge ’Pensionsplanen’ til at eksperimentere med forskellige pensionsaldre for at se, hvornår det bliver økonomisk muligt at drosle ned på arbejdsmarkedet eller gå helt fra. Og i modsætning til andre selvbetjeningsværktøjer på markedet kan produktet meget præcist hjælpe med at skitsere, hvordan man bedst tilrettelægger sine udbetalinger, så man får det maksimale ud af sin opsparing i samspil med offentlige ydelser.

”Med opgraderingen af vores pensionsplan har vi nu et brugervenligt selvbetjeningsværktøj, der tager højde for mange flere parametre og giver et endnu mere præcist resultat. Medlemmerne har også tidligere haft adgang til selvbetjeningsværktøjer, der kunne give et vejledende overblik over økonomien som pensionister, men de har langt fra været lige så komplette, og de har fx ikke taget højde for modregning i offentlige ydelser. Vi er virkelig begejstrede for løsningen,” siger Maria Edelmark Schioldann, afdelingschef for medlems- og virksomhedsservice i Industriens Pension.

Intuitivt og let at gå til
Hun tilføjer, at medlemmerne naturligvis fortsat altid kan få personlig rådgivning, hvis de ønsker det, men at det nye produkt skal ses som et tilbud og endnu en rigtig god mulighed for at sikre en god planlægning af pensionstilværelsen.

Ved brug af ’Pensionsplanen’ får man lynhurtigt syn for sagen, når man gennemfører et intuitivt selvbetjeningsflow, hvor man bliver guidet udførligt. Alt, man skal gøre, er at indtaste nogle relativt lettilgængelige privatøkonomiske oplysninger. Information om ATP og pensionsopsparing i andre selskaber indlæses automatisk via Pensionsinfo. Eventuelle offentlige ydelser, man kan være berettiget til, når man er gået på pension, inkluderer ’Pensionsplanen’ også automatisk i den samlede beregning. 

Kan sikre mere optimale pensionsudbetalinger
Den nye selvbetjeningsløsning sikrer bl.a., at medlemmerne får nøje udspecificeret, hvornår de skal starte udbetaling af hvilke typer af pensionsopsparing for at få mest muligt ud af pensionspengene. 

Man kan derudover bruge ’Pensionsplanen’ selv uden at skulle være i kontakt med en rådgiver undervejs, hvis man ønsker det. På den måde adskiller løsningen sig også fra andre selskabers, og man kan dermed selv lave den mest optimale plan for sine pensionsudbetalinger derhjemme fra sofaen. 

IT-virksomheden Pensionspartner udvikler rådgivningsløsninger til den finansielle sektor, og de har været med til at udvikle Pensionsplanen for Industriens Pension. Også her har man svært ved at få armene ned.

”Vi er stolte over at have hjulpet Industriens Pension med en løsning, der er unik for branchen. Produktet adskiller sig virkelig fra andre selvbetjeningsværktøjer fordi den kommer rundt om det hele og kan rådgive meget præcist om, hvordan man får mindst mulig modregning. Der er ingen tvivl om, at der er tale om innovativt produkt, der giver nogle nye unikke rådgivningsmuligheder for alle de medlemmer, der ønsker det,” siger Morten Løgtholt Thomsen, salgsdirektør hos Pensionspartner. 

For medlemmer over 55 år kan man finde 'Pensionsplanen' her.