Industriens Pension frasælger kontordomicil i Storkøbenhavn til Niam

Industriens Pension skærper ejendomsstrategien og frasælger en kontorejendom i Gladsaxe Erhvervsby i Søborg nord for København. Kapitalforvalteren Niam erhverver ejendommen for 130 mio. kr.

Industriens Pension er netop nået til enighed med kapitalforvalteren Niam om salget af en ca. 7.300 kvm stor kontorejendom i Gladsaxe Erhvervsby i Søborg nord for København. Ejendommen blev i sin tid opført som det danske hovedsæde for Canon og husede virksomheden frem til 2022, hvorefter Novo Nordisk rykkede ind som lejer.

Industriens Pension, der har ejet ejendommen siden 2017, sælger ejendommen for 130 mio. kr. som led i en tilpasning af strategien for kontorejendomme.

”Kontorejendommen har været et godt bekendtskab for vores ejendomsportefølje, og den har bidraget positivt til medlemmernes pensionsopsparing i form af et solidt afkast i perioden. Men den falder lidt uden for vores fremadrettede strategi for kontorejendomme, hvor fokus i høj grad er på kontorejendomme med central beliggenhed i hhv. København og Aarhus. Så jeg er meget glad for den indgåede aftale og ønsker Niam tillykke med nyerhvervelsen,” siger Søren Tang Kristensen, ejendomschef i Industriens Pension.

Fokus på kontorejendomme i centrum af storbyer
Industriens Pension har over en årrække gradvist øget investeringerne i danske ejendomme, hvor fokus er på erhvervsejendomme, boligejendomme og udviklingsprojekter. Når det gælder erhvervsejendomme, er strategien nu centreret om kontorejendomme på centrale beliggenheder i København og Aarhus. Det er i det strategiske lys, at man skal se salget af kontorejendommen til Niam på Knud Højgaards Vej 1 i Søborg.

Attraktivt område for internationale virksomheder 
Kontordomicilet ligger placeret i et attraktivt område, der har formået at tiltrække en buket af veletablerede internationale virksomheder. Med motorvej og adskillige buslinjer lige i baghaven samt udsigt til en fremtidig letbanestation er ejendommen centralt beliggende og let tilgængelig, og hos kapitalforvalteren Niam er man meget tilfreds med anskaffelsen.

”Vi tror på, at virksomheder fortsat vil efterspørge kontorplads af kvalitet nær København. Pendling til og fra Knud Højgaards Vej 1 bliver endnu mere effektivt næste år, når Københavns nye letbane åbner med en ny station i nærheden og dermed forbedrer forbindelsen yderligere til resten af Storkøbenhavn.” siger Jacob de Lichtenberg, landechef i Niam Danmark.

Over 7 mia. kr. i danske mursten og mere på tegnebrættet
Industriens Pensions danske ejendomsportefølje har aktuelt en værdi af ca. 7 mia. kr. og består af bolig- og kontorejendomme, der skal bidrage til gode, langsigtede afkast til danske industriansatte. Derudover arbejdes der på en række udviklingsprojekter, hvor der forventes investeret 2-3 mia. kr. over de kommende år. Industriens Pension har desuden udenlandske ejendomme for 4,3 mia. kr. beliggende i Europa og USA.
 

FAKTA

  • Ejendommen er beliggende på adressen Knud Højgaards Vej 1 i Gladsaxe Erhvervsby i Søborg
  • 7.300 kvm fordelt på 4 etager samt kælder.
  • Opført i 2002 som dansk hovedsæde for Canon, der benyttede lokalerne frem til 2022
  • Er i dag udlejet til Novo Nordisk.
  • Ejendommen ligger i et attraktivt område med flere internationale virksomheder og let tilgængelighed i form af motorvej, adskillige buslinjer og – inden for et par år – letbane lige i baghaven.
  • Advokatselskabet Accura, erhvervsmæglerne Cushman & Wakefield | RED og ingeniørvirksomheden NIRAS har rådgivet Industriens Pension i processen.
  • Industriens Pension sælger kontordomicilet til kapitalforvalteren Niam for 130 mio. kr.
  • Industriens Pension har en voksende dansk ejendomsportefølje, der aktuelt har en værdi af ca. 7 mia. kr. Derudover har selskabet udenlandske ejendomme for ca. 4,3 mia. kr. beliggende i Europa og USA.