Industriens Pension har pensionsbranchens bedste omdømme

Industriens Pension modtager for andet år i træk prisen ’Finansimage’ for pensionsbranchens bedste image. Danskerne giver Industriens Pension flotte bedømmelser på alle områder.

Industriens Pension har pensionsbranchens bedste omdømme, og selskabet går frem i imagescore i forhold til sidste år, hvor det også indtog førstepladsen. Det viser den årlige imageundersøgelse, ’Finansimage’, der udarbejdes af FinansWatch og Wilke.

Undersøgelsen afdækker både opfattelsen af selskabet generelt og på ni udvalgte parametre. Industriens Pension ligger i toppen i alle kategorierne, der bl.a. omfatter god service, rådgivning, kommunikation, troværdighed, produktudvikling, god økonomi og konkurrencedygtige priser.

”Vi er rigtig glade for den flotte bedømmelse, som jeg ser som resultatet af et langt sejt træk og en dedikeret indsats i hele huset gennem mange år. Vi har bl.a. arbejdet målrettet med fortsat udvikling af vores medlemsservice, med de digitale løsninger og klar kommunikation via mange platforme, samt ikke mindst med et samlet produkttilbud, der passer godt til medlemmerne,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Gode resultater gennem mange år
I alt opnår Industriens Pension i år en imagescore på 79,9 mod et gennemsnit for alle pensionsselskaberne i undersøgelsen på 70,9. Det sikrer en førsteplads i årets undersøgelse, hvor 16 pensionsselskaber indgår. Samtidig er Industriens Pension gået 1,9 point frem i imagescore i forhold til 2022.

Rapporten fremhæver samtidig, at Industriens Pension har haft gode placeringer på tværs af de forskellige kategorier i alle de otte år, hvor Finansimageanalysen har været gennemført. Industriens Pension har fx været bedømt som enten nummer et eller to målt på bedste service og i top tre målt på bedste rådgivning i samtlige otte år.

Den nye undersøgelse er baseret på svar fra lidt over 3.300 danskere, der har vurderet de finansielle virksomheder, som de som minimum ”kender noget til”.

Industriens Pension har flere gange tidligere vundet ’Finansimage-prisen’ fra FinansWatch og Wilke, bl.a. i 2022 og 2020. Selskabet har også indtaget førstepladsen i de seneste to års loyalitets- og tilfredshedsundersøgelser blandt danske pensionsopsparere fra konsulenthuset Loyalty Group.
Fakta: Finansimageanalysen gennem otte år

Finansimageanalysen fra FinansWatch og Wilke har eksisteret i otte år, og den afdækker bl.a. ni imageparametre. Der indgår 16 pensionsselskaber i undersøgelsen, og Industriens Pension har opnået følgende placeringer gennem årene fordelt på de forskellige parametre:

- Bedste image: Industriens Pension topper med det bedste image. Industriens Pension var også nummer et i 2022, 2020 og 2016.

- Bedste service: Industriens Pension har været nummer et eller to i alle de otte år, hvor Finansimageanalysen har været gennemført.

- Bedste rådgivning: Industriens Pension har været i top-tre i alle de otte år, hvor Finansimageanalysen har været gennemført.

- Bedst til at udvikle nye produkter og services: Industriens Pension har været i top-tre i seks ud af de otte år, hvor Finansimageanalysen har været gennemført.

- Bedste kommunikation: Industriens Pension har været i top-tre i syv ud af de otte år, hvor Finansimageanalysen har været gennemført.

- De mest konkurrencedygtige priser: Industriens Pension har været i top-tre i alle de otte år, hvor Finansimageanalysen har været gennemført.

- Den bedste økonomi: Industriens Pension får her den højeste enkeltvurdering blandt pensionsselskaberne på tværs af alle de ni imageparametre.

- Den mest bæredygtige profil: Danskerne vurderer, at Industriens Pension har den mest bæredygtige profil.

- Mest troværdige: Industriens Pension har været i top-tre syv gange i de otte år, hvor Finansimageanalysen har været gennemført.

Kilde: Finansimage 2023