Industriens Pension ansætter tung international profil som chef for bæredygtig udvikling

Industriens Pension har ansat Zaiga Strautmane som chef for bæredygtig udvikling. Hun kommer med solid erfaring fra arbejdet med bæredygtig forretnings- og investeringsstrategi hos flere internationale organisationer og institutionelle investorer.

Som chef for bæredygtig udvikling i Industriens Pension får Zaiga Strautmane en nøglerolle i videreudviklingen af den bæredygtige forretningsstrategi for Industriens Pension, herunder med særlig fokus på bæredygtighed i investeringerne.

Zaiga Strautmane har i de seneste 15 år arbejdet med bæredygtighed for såvel institutionelle investorer som danske og internationale organisationer. Senest kommer hun fra en rolle som seniorkonsulent hos Arkadiko Partners i London, der hjælper investorer globalt med at udvikle og implementere en bæredygtig tilgang til deres forretninger og investeringer. Hun har også flere bestyrelsesposter, herunder hos Lån & Spar Invest.

Tidligere har Zaiga Strautmane været Head of ESG, Compliance Officer og jurist i MP Investment Management (i dag AkademikerPension), og hun har sideløbende i en årrække udført centrale udviklingsopgaver for det FN-støttede investornetværk for ansvarlige investeringer, UN Principles for Responsible Investment (PRI), hvor hun også var delegeret bestyrelsesmedlem.

I 2008 var hun medstifter og næstformand i bestyrelsen for det danske ESG-forum Dansif, og hun har desuden i en årrække været formand for Client Advisory Board i det engelskbaserede konsulenthus EOS at Federated Hermes, der er international specialist i dialog med virksomheder om ESG-forhold. 

Bliver en del af investeringsledelsen

I Industriens Pension kommer Zaiga Strautmane til at referere til investeringsdirektør Peter Lindegaard, og hun bliver en del af investeringsledelsen.

”Jeg er rigtig glad for, at en international profil som Zaiga Strautmane har takket ja til stillingen som chef for bæredygtig udvikling i Industriens Pension. Vi har således gang i rigtig mange initiativer inden for bæredygtige forretningsstrategier, og jeg er overbevist om, at Zaiga Strautmane kan bidrage afgørende til vores bæredygtighedsmålsætninger,” siger Peter Lindegaard.

Uddannet jurist

Zaiga Strautmane er uddannet jurist fra Københavns Universitet og tilbragte de første 11 år af sin karriere i advokatbranchen, bl.a. som advokat i Accura. 

Hun er opvokset i Letland og har multikulturel baggrund med tidligere bopæl i en række forskellige lande. Hun tiltræder stillingen i Industriens Pension den 8. marts.