Industriens Pension er årets arbejdsmarkedspensionsselskab 2023

Industriens Pension er for tredje gang på blot otte år blevet kåret som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab af FinansWatch og EY. 

Høje afkast til medlemmerne og lave driftsomkostninger. Denne kombination er forklaringen på, at Industriens Pension har modtaget prisen som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab 2023.

Prisen er netop blevet uddelt på konferencen Årets Finansvirksomhed, som FinansWatch og EY hvert år afholder for at sætte fokus på de finansvirksomheder, der kan fremvise de bedste nøgletal. 

Industriens Pension vandt også prisen som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab i 2017 og 2019, og adm. direktør Laila Mortensen er glad og stolt over kåringen. 

”Vi er rigtig glade for anerkendelsen af vores resultater. Jeg er først og fremmest glad for, at medlemmerne har fået attraktive afkast på den lange bane. Det er via det lange seje træk, at vi for alvor skaber værdi for medlemmerne, og her ser tallene rigtig solide ud,” siger Laila Mortensen.

Attraktive afkast på den lange bane
Hun henviser bl.a. til, at Industriens Pension over en 10-årig periode har leveret et gennemsnitligt afkast 6,5 procent om året på tværs af alle aldersgrupper. Og siden Industriens Pension som nyetableret selskab fik de første indbetalinger i 1993, har det gennemsnitlige afkast fra de samlede investeringer på tværs af aldersgrupper været 8,5 procent årligt i den 30-årige periode. Det er blandt de absolut højeste afkast i branchen.

På konferencen om Årets Finansvirksomhed forklarede partner i EY Financial Services, Allan Lunde Pedersen, at prisen bl.a. skyldes, at Industriens Pension gennem flere år har leveret et af branchens absolut bedste afkast på markedsrenteordninger og samtidig har leveret de laveste administrationsomkostninger pr. forsikret.

En stribe markante priser
Kåringen kommer i kølvandet på en stribe markante priser til Industriens Pension det seneste år. Konsulenthuset Loyalty Group har bl.a. på baggrund af en stor medlemsundersøgelse i de seneste to år i træk kåret Industriens Pension som det pensionsselskab i Danmark, der har branchens mest loyale og tilfredse kunder. Samtidig blev Industriens Pension i slutningen af sidste år kåret som selskabet med pensionsbranchens bedste omdømme i 2022 af FinansWatch og analysevirksomheden Wilke (”Finansimage 2022”).

I slutningen af 2022 vandt Industriens Pension desuden en række investeringspriser ved den internationale prisuddeling IPE Conference & Awards, herunder prisen for bedste europæiske arbejdsmarkedspensionsselskab 2022 (”Multi-Employer Pension Fund”).

Endelig hører det også med, at Industriens Pension i efteråret 2022 vandt hovedprisen ved Kundeserviceaward for den bedste samlede kundeservice på tværs af alle brancher. Derudover har selskabet også de seneste to år i træk vundet prisen som ’årets digitale pensionsselskab’, der bliver uddelt af FinansWatch og Wilke.