Industriens Pension overtager nyopførte kontortårne i Aarhus

Industriens Pension har netop fået overdraget det nye erhvervsbyggeri Byporten Syd i det vestlige Aarhus. Ejendommen bæredygtighedscertificeres med DGNB Guld.

Den første etape af det nye iøjnefaldende erhvervsbyggeri Byporten, der markerer den vestlige indgang til Aarhus, er nu klar til at tage imod lejere af de nye kontorlokaler. 

Byggeriet er netop afsluttet, og virksomheder som bl.a. Siemens og Gjensidige er allerede flyttet ind i ejendommen, som består af tre sammenhængende kontortårne. 
 
Industriens Pension indgik i 2020 en forhåndsaftale om at købe det færdigudviklede kontorprojekt, og pensionsselskabet har nu - fra indgangen af december -  overtaget ejendommene. Sælger af projektet er den aarhusianske bygherre DANSK ERHVERVSPROJEKT.

”Vi er glade for at bidrage til en positiv udvikling af området med et flot projekt, der har en meget synlig beliggenhed på en af indfaldsvejene til Aarhus. Med Byporten Syd har vi fået et moderne og meget fleksibelt kontorhus, og vi forventer, at investeringen vil bidrage med et fornuftigt og stabilt afkast til medlemmerne,” siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen. 

Opført til fleksibel anvendelse

Kontortårnene er på i alt knap 15.000 m2 fordelt på 11 etager. De indgår i et dynamisk erhvervsområde med gode transportforbindelser på grænsen mellem Aarhus og Tilst ca. 6 km fra Århus centrum. Da terrænet ligger højt, er Byporten relativt synlig i landskabet, ligesom der især fra de øvre etager er en flot udsigt over Aarhus. 

Kontorhuset er opført til fleksibel anvendelse til såvel flerbrugerejendom som domicil med mulighed for lejemålsopdeling. Den kommer nu til at fungere efter et facility management-koncept med fælles kantine og mødefaciliteter.

”Vi er stolte af byggeriet, som vi opfatter som et væsentligt aktiv for hele området. Derfor er vi også glade for at kunne overlevere et godt projekt til Industriens Pension, som vi har et rigtig godt samarbejde med,” siger direktør i DANSK ERHVERVSPROJEKT, Poul Erik Rind. 

Bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB-guld 

Ejendommen bliver bæredygtighedscertificeret i guldkategorien efter DGNB-standarden. Det betyder, at byggeriet skal leve op til høje krav for bl.a. miljømæssig bæredygtighed.

De to største lejere er Siemens og Gjensidige, og derudover har en række andre virksomheder også lejet sig ind i kontortårnene. 

Industriens Pension har investeret et betydeligt trecifret millionbeløb i Byporten, men købesummen er ikke offentliggjort.
 

Fakta om ejendommen:

  • Bygningsareal 14.459 m2, heraf 4.027 m2 kælder.
  • Forventes bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld.
  • Køber er Industriens Pension, mens bygherre og sælger er DANSK ERHVERVSPROJEKT A/S.
  • Elleve etager, hvor der i stuen er kantine og mødecenter.
  • 280 p-pladser, heraf 170 p-pladser i p-kælder.
  • Industriens Pensions rådgivere ifm. købet er Kromann Reumert og NIRAS.