Industriens Pension køber Genmabs kommende hovedkontor i København af NCC

NCC sælger biotekselskabet Genmabs nye hovedkvarter, der er under opførelse på Carl Jacobsens Vej i Valby, til Industriens Pension. Investeringen forventes at bidrage med et stabilt afkast til medlemmerne i mange år frem.
Det kommende Genmabdomicil, der er en del af Kontorværket i Valby i København, hvor der skal bygges to kontorhuse og et parkeringshus. Visualisering: DISSING WEITLING architecture.

Det kommende hovedsæde for biotekselskabet Genmab på hjørnet af Gammel Køge Landevej og Carl Jacobsens Vej i Valby får ny ejer. Når det nye domicil står færdigt i marts 2023, overtager Industriens Pension ejerskabet af bygningen og et tilhørende parkeringshus.

Det kommende Genmab-domicil er aktuelt et af NCC’s udviklingsprojekter, og det er en del af Kontorværket i Valby i København, hvor der skal bygges to kontorhuse og et parkeringshus.

Attraktiv ejendomsinvestering

Kontorejendommen opføres i fem etager som en slags kube omkring en central atriumgård, og i stueetagen vil der være reception, mødecenter og kantine. Den er fuldt udlejet til Genmab på en 15-årig lejekontrakt.

”Der er tale om en attraktiv og fremtidssikret kontorejendom, der er beliggende i et område med rigtig god infrastruktur i form af både motorvej og nærliggende metro- og S-togsstation. Den 15-årige lejekontrakt med Genmab passer godt ind i vores strategi som langsigtet ejer, og vi forventer, at ejendommen vil bidrage med et stabilt afkast til medlemmerne mange år frem. Vi glæder os til at byde Genmabs eksperter i bioteknologi velkommen,” siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen

Gode transportforhold

Handelen har en værdi på ca. 620 mio. danske kr. og vil få en positiv indtjeningseffekt for NCC Property Development i første kvartal 2023.

”Kontorværket bliver et arkitektonisk flot projekt og er placeret med en stærk infrastruktur, der gør transporten for medarbejderne optimal. Nu sælger vi første bygning og parkeringshuset til Industriens Pension, som er en professionel udlejer og en god ejer for Genmab’s hovedsæde,” siger Ole Faurby, direktør i NCC Property Development i Danmark.

Ejendommen opføres til DGNB-certificering på guld-niveau, ligesom der certificeres efter kravene til Lavenergiklasse 2015 og overholder den frivillige energiramme 2020.

Industriens Pensions rådgivere i forbindelse med investeringen er Accura, Deloitte, Kuben Management, DEAS og CBRE. Mæglervirksomheden Colliers har stået for salget af ejendommen.
Biotekvirksomheden Genmab er førende inden for fremstilling og udvikling af differentierede antistofprodukter til behandling af cancer.