Industriens Pension ansætter ny skattechef

Industriens Pension har ansat Maria Barsøe Østergaard som ny skattechef. Hun kommer fra en stilling senest som skatteansvarlig i Nilfisk og har tidligere været skattekonsulent i Deloitte og KPMG.

Som ny skattechef kommer Maria Barsøe Østergaard til at spille en central rolle i arbejdet med at sikre, at Industriens Pension fortsat opfylder sine høje standarder og ambitioner inden for ansvarlig skatteadfærd. 

Hun får ansvaret for, at Industriens Pension selv lever op til sine skatte- og afgiftsmæssige forpligtigelser. Samtidig skal hun være med til at håndhæve selskabets meget klare afstandtagen til aggressiv skatteplanlægning, skatteunddragelse og hvidvask over for alle samarbejdspartnere og i forhold til alle investeringer. 

Ansvarlig skat – en vigtig hjørnesten i selskabets DNA

Maria Barsøe Østergaard får dermed også til opgave at drive og videreudvikle Industriens Pensions skattekodeks for unoterede investeringer gennem eksterne forvaltere, som man i 2019 lancerede i samarbejde med tre andre pensionsselskaber.  

Initiativet blev sat i verden for at få et nagelfast udgangspunkt for, hvordan man kunne arbejde endnu grundigere med ansvarlig skat, og for at sikre at de samme høje krav bliver overholdt konsekvent. 

Maria Barsøe Østergaard refererer til underdirektør i Industriens Pension, Per Andersen, der har glædet sig til samarbejdet.

”Det er en fagligt tung skatteprofil, vi har fået med på holdet i form af Maria, og hendes CV taler for sig selv. Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun med stor succes kommer til at fortsætte vores store fokus på ansvarlig skat og transparens. Ansvarlig skatteadfærd er og bliver et vigtigt punkt i vores arbejde med ansvarlige investeringer og ansvarlighed i virksomheden i bred forstand,” siger Per Andersen. 

Maria Barsøe Østergaard har siden 2019 været skatteansvarlig i Nilfisk og har tidligere været ansat som skattekonsulent i både Deloitte og KPMG i sammenlagt otte år. 

Hun tiltrådte stillingen i Industriens Pension i april 2022, er 36 år, bor i Trekroner ved Roskilde og er gift og har tre børn på 1, 5 og 7 år.

Maria Barsøe Østergaard overtager stillingen fra Lars-Erik Nielsen, der i en overgangsperiode fortsætter i en anden specialiststilling i Industriens Pension.