Tillidsrepræsentant: Fem situationer, hvor det er en god ide at tale pension med dine kolleger

Som tillidsvalgt kan du gøre en forskel ved at informere dine kolleger om mulighederne i pensionsordningen.

Du kan hjælpe dine kolleger ved at gøre dem opmærksomme på pensionsordningen i disse fem situationer:
 1. Ændringer i privatlivet
  Bliver dine kolleger gift, får børn, køber hus eller bliver skilt, er det klogt at tjekke forsikringspakken, og hvem der arver ved dødsfald (begunstigelse).
 2. Dine kolleger bliver alvorligt syge
  Her skal de være opmærksomme på, om de kan få udbetalt forsikringen ved visse kritiske sygdomme. Den er typisk på 100.000 kr. og kan hjælpe i en svær tid. Eller om de kan søge om udbetaling ved tab af erhvervsevne.
 3. Dine kolleger nærmer sig pensionsalderen
  Her kan du opfordre dine kolleger til se nærmere på, hvornår og i hvilken rækkefølge pensionsopsparingen skal udbetales. Det kan gøres online med det, som Industriens Pension kalder en senioranalyse.
 4. Du får nye kolleger
  Fortæl dem kort om pensionsordningen. Foreslå dem, at de downloader pensionsselskabets app. Gør dem opmærksom på, at de måske bør samle deres pension et sted, hvis de har flere opsparinger.
 5. Dine kolleger er ansat som vikarer eller på deltid
  Med indbetalinger under 800 kr. om måneden er fokus på opsparing, og dine kolleger vil enten ikke have forsikringerne eller have muligheden for at vælge dem fra. Ved logge ind på Min side kan I få et overblik.

Få hjælp med Industriens Pensions app
Som tillidsrepræsentant kan du også bruge Industriens Pensions app. Appen har en særlig sektion kun for tillidsrepræsentanter, og herfra kan du fx sende relevante infoark om pensionsordningen direkte til dine kolleger.
 
Du kan også booke et møde med en af de fire kundechefer. De kommer gerne på besøg i din lokalafdeling eller din virksomhed og fortæller om pensionsordningen. 

Dine kolleger er også meget velkomne til at kontakte Medlemsservice i Industriens Pension på 70 33 70 70 og få en snak om pensionsordningen.