Industriens Pension vinder global pris for bæredygtighed

Industriens Pension har vundet en stor international pris for bæredygtighed og grønne investeringer i infrastruktur ved den globale prisuddeling IPE Real Assets & Infrastructure Global Investor Conference 2021.

Investeringer i vind- og solenergi har længe været en af hjørnestenene i Industriens Pensions infrastrukturprogram, og det seneste år har selskabet skruet yderligere op for attraktive investeringer i vedvarende energi.

Dette fokus er blevet belønnet ved den internationale investorkonference og prisuddeling IPE Real Assets & Infrastructure Global Investor Conference 2021, som organisationen IPE (Investment & Pensions Europe) netop har afholdt digitalt. 

I konkurrence med pensionsselskaber fra hele verden har Industriens Pension således vundet den globale pris i kategorien ”ESG/Sustainability”. Industriens Pension modtog prisen for tilgangen til bæredygtighed i selskabets infrastrukturinvesteringer. 

”Vi er rigtig glade for prisen og stolte over anerkendelsen. Vi har i mange år arbejdet intensivt med bæredygtighed i alle dele af vores investeringsprocesser, og det kan bl.a. ses tydeligt i vores investeringer i infrastruktur. Vi har rigtig gode og mangeårige erfaringer med investeringer i vind- og solenergi over hele verden, og vi har fortsat stor fokus på nye, gode investeringer i vedvarende energi,” siger chef for unoterede investeringer, Jan Østergaard.

Mange typer investeringer i sol og vind
Bag kåringen står IPE og en række eksperter, og dommerpanelet lagde især vægt på Industriens Pensions strategi inden for investeringer i vedvarende energi i både Emerging Markets og vestlige lande.

"Det er virkelig godt at se fokus på Emerging Market sideløbende med store investeringer i den grønne omstilling på mere etablerede markeder - en anerkendelse af det faktum, at klimamålene og verdensmålene ikke opnås uden store nye investeringer i Emerging Markets," lød det bl.a. i en skriftlig kommentar fra dommerpanelet.

Industriens Pension har i mange år investeret i vind- og solenergi i bl.a. en række asiatiske lande via specialiserede infrastrukturfonde. Selskabet har ligeledes i mange år haft betydelige direkte investeringer i europæiske vindmølleparker, og som noget nyt foretog Industriens Pension i december sidste år en stor direkte investering i danske solcelleparker.

Investeringen i danske solcelleparker foretages sammen med energiselskabet Better Energy og omfatter i alt nye solcelleparker til en samlet anlægssum af op mod 4 mia. kr. Der er tale om den største danske solcelleinvestering nogensinde, og investeringen markerer et egentlig gennembrud for solceller herhjemme.

Pensionsbranchens svar på Oscaruddelingen
 
IPE Awards bliver ofte beskrevet som pensionsbranchens svar på Hollywoods Oscar-uddeling. Gennem årene har Industriens Pension vundet en lang række af IPE’s hovedpriser, herunder fire gange prisen som Danmarks bedste pensionsselskab og yderligere fire gange prisen som Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab. 


Yderligere information:
Laurits Harmer Lassen, pressechef i Industriens Pension, mobil: 29 39 66 76