Solidt milliardafkast til Industriens Pension i 2020

Trods coronakrise og et
stormvejr på de finansielle markeder i marts endte Industriens Pension med et
afkast på 9,7 mia. kr. i 2020.

Efter et dramatisk år på de finansielle markeder med usædvanlig store udsving undervejs leverede Industriens Pension et afkast på 9,7 mia. kr. svarende til 5,1 procent for den samlede portefølje.

Flere aktivklasser har givet solide afkast, men det er især børsnoterede aktier, der har trukket op i 2020. Både aktier og flere andre aktivklasser faldt ellers voldsomt i værdi i marts, da COVID-19 spredte sig verden over, men finansmarkederne kom sig hurtigere end frygtet, bl.a. pga. hjælp fra centralbankerne, store finanspolitiske hjælpepakker og udsigten til effektive vacciner.

”Det har været et meget usædvanligt og turbulent år, men det endte med fornuftige afkast til alle aldersgrupper. Vi har fået rigtig gode afkast fra både danske og udenlandske aktier, mens flere af de unoterede aktivklasser har haft et mere vanskeligt år som følge af corona-pandemien,” siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Godt år for danske og amerikanske aktier

Industriens Pension fik et afkast på børsnoterede aktier i 2020 på 14,3 procent. Her var det især danske og amerikanske aktier, der trak kraftigt op, mens de store europæiske aktiemarkeder omvendt har haft sværere ved at komme sig efter markedsuroen i foråret. 

Blandt de unoterede aktivklasser resulterede coronakrisen i et svært år for infrastruktur og udenlandske ejendomme, mens unoterede aktier endte med fine plusser efter stigninger i slutningen af året.

Afkast på 8,7 procent om året i 28 år 

Set over de seneste 10 år (2011-2020) har Industriens Pension opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 7,3 procent for den samlede portefølje på tværs af alle aldersgrupper. Det er blandt de absolut højeste afkast i branchen.

På den helt lange bane vidner tallene samtidig om stor stabilitet og vedvarende gode resultater i vidt forskellige markedssituationer. Siden Industriens Pension som nyetableret selskab fik de første indbetalinger i 1993, har det gennemsnitlige årlige afkast på den samlede portefølje været 8,7 procent i den 28-årige periode. 

”Vi er stolte af så mange år med høje afkast på tværs af alle aldersgrupper, og vi vil fortsætte med at optimere porteføljen i forhold til den aktuelle markedssituation. Samtidig har coronakrisen ikke ændret på vores forventninger om fortsat fornuftige afkast på den lange bane, dog på et lavere niveau, end vi har været vant til de seneste ti år,” siger Laila Mortensen.

De samlede investeringsaktiver i Industriens Pension udgør nu 199 mia. kr.