Trods coronakrise: Positive afkast for alle medlemmer i 2020

Den globale spredning af COVID-19 skabte et stormvejr på de finansielle markeder i marts, men siden da er det meste gået i den rigtige retning. Alle aldersgrupper i Industriens Pension har nu igen positive afkast i 2020, og på langt sigt er der fortsat forventning om fornuftige afkast.
Investeringsdirektør Peter Lindegaard, Industriens PensionInvesteringsdirektør Peter Lindegaard, Industriens Pension


Selv om aktiemarkederne og andre aktiver dykkede voldsomt i februar og marts, kan industri- og fødevareindustriarbejderne glæde sig over igen at være i plus i 2020.

Alle aldersgrupper i Industriens Pension har således fået et positivt afkast set over hele 2020 efter et dramatisk år, der har budt på ekstraordinært store udsving på markederne. 

I marts blev alle investorer, herunder Industriens Pension, ellers ramt af betydelige værditab af både aktier og andre aktiver, da coronavirusset spredte sig verden over. Men siden da har markedet lavet et betydeligt comeback, og Industriens Pension har siden slutningen af marts oplevet store positive afkast, der nu har indhentet det tabte og mere til. Det betyder, at Industriens Pension ved udgangen af november har opnået et positivt afkast på lidt over 3 procent for den samlede portefølje i hele 2020. 

”Det har været et turbulent år på de finansielle markeder, siden det i marts for alvor stod klart, at COVID-19 vil få store konsekvenser for den globale økonomi. Vi er heldigvis kommet hurtigere tilbage, end de fleste turde håbe på dengang, og vi forventer fortsat fornuftige langsigtede afkast fremover,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Peter Lindegaard.

Robust investeringsstrategi
Det hurtige comeback skyldes i høj grad en blanding af hjælp fra centralbankerne og store finanspolitiske hjælpepakker, der skaber tro på, at økonomien kommer sig relativt hurtigt og kan levere pæne væksttal i 2021. 

Selv om situationen på de finansielle markeder så værst ud i slutningen af marts, fik Industriens Pension bekræftet, at investeringsstrategien er robust, og at en spredt portefølje trods alt mindskede det samlede tab.

Høje afkast på den lange bane
Samtidig har det været væsentligt for både Industriens Pension og andre pensionsselskaber at fastslå, at pensionsopsparing skal ses over mange år, og at coronakrisen ikke har rokket ved forventningerne om, at vi fortsat vil se fornuftige langsigtede afkast fremover. 

”Set på både mellemlang og lang sigt har Industriens Pension skabt meget attraktive afkast til medlemmerne. Over de seneste 10 år har vi fx leveret et af de absolut højeste afkast i branchen. Det er noget, der for alvor har stor betydning for opsparingen i sidste ende. Afkastet vil altid svinge i de enkelte år, og i 2019 leverede vi eksempelvis et afkast på den samlede portefølje på 12 procent. Det vigtigste er, at vi er positioneret til fortsat at levere gode, attraktive afkast over en årrække,” siger Peter Lindegaard.

I de seneste 10 hele kalenderår har Industriens Pension opnået et afkast på gennemsnitligt årligt 8,6 procent.