Industriens Pension skærper fokus på bæredygtige ejendomme

Industriens Pension har besluttet, at fremover skal nyopførte ejendomme som udgangspunkt bæredygtighedscertificeres. Det skal ske efter DGNB-standarder, der betyder, at byggerierne skal leve op til en række høje krav.
"Derfor er bæredygtige ejendomme et naturligt skridt for os - både når vi opfører nye ejendomme, og når bygningen bliver taget i brug,"siger Søren Tang Kristensen, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension. 

Investeringer og ansvarlighed kommer i mange former – også når det kommer til byggeri. Industriens Pension har netop besluttet, at nyopførte ejendomme som udgangspunkt skal certificeres ud fra DGNB-standarder. 

DGNB er en standard, der ser på bygningen som helhed og vurderer bygningens økonomiske, sociale, miljømæssige, tekniske og procesrelaterede bæredygtighed. I alt indgår 40 parametre i DGNB-bedømmelsen af bygningers bæredygtighed. Certificeringerne vil blive gennemført med et mål om at opnå de højeste kategorier: guld- eller platinkategorierne. 

”Vi arbejder for at sikre medlemmerne gode og stabile afkast, men det er samtidig også vigtigt for os at bidrage mest muligt til den grønne omstilling og sikre en sammenhæng i, hvordan vi investerer. Derfor er bæredygtige ejendomme et naturligt skridt for os – både når vi opfører nye ejendomme, og når bygningen bliver taget i brug,” siger Søren Tang Kristensen, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension.

På baggrund af den samlede vurdering af de forskellige parametre kan ejendommene blive tildelt en sølv-, guld- eller platincertificering. Flere eksisterende ejendomme, som er ejet af Industriens Pension, er allerede certificerede. Det gælder fx Axel Towers i København og Slagelse Sygehus. Industriens Pension har også tilsluttet sig Green Building Council Danmark, som administrerer DGNB-certificeringen.

Læs mere om indholdet i en DGNB-certificering.