Industriens Pension og Velliv køber over 500 nybyggede boliger

Industriens Pension
og Velliv køber sammen tre markante byggerier i København og Aarhus af NREP for
knap 2 mia. kr. Mere end 50.000 m2 bolig og erhverv skifter hænder i
forbindelse med handlen.

Himmelbyen i Ørestad
Foto: NREP


Industriens Pension og Velliv har indgået aftale med den danske ejendomsvirksomhed og investor NREP om at købe de nyopførte boligbebyggelser ”Strandhaverne” på Amager, ”Himmelbyen” i Ørestad og ”Risskov Husene” i Risskov ved Aarhus. Samlet set er der tale om i alt godt 50.000 m2 fordelt på 521 boliger og en mindre del erhvervsenheder. 

Alle ejendommene bliver forventeligt bæredygtighedscertifceret efter DGNB-standarden. Det betyder, at bebyggelserne lever op til høje krav for bl.a. miljømæssig bæredygtighed.

”Det er sjældent, at vi ser boligporteføljer af denne kvalitet og beliggenhed i markedet, og vi er derfor meget tilfredse med, at det er lykkedes os at gennemføre investeringen. Boligprojekterne bidrager til en god udvikling af områderne, og vi forventer de vil give solide langsigtede afkast til medlemmerne. Det er en investering, som passer godt ind i Industriens Pensions ejendomsstrategi,” siger Søren Tang Kristensen, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension.

Attraktive boliger

De 521 boliger er fordelt på 185 boliger i Strandhaverne på Amager Strandvej, 128 boliger i Himmelbyen i Ørestad og 208 boliger i Risskovhusene i den nordlige del af Aarhus. Derudover indeholder Strandhaverne otte erhvervslejemål, fire hotellejligheder og en parkeringskælder med 130 p-pladser.

”Vi er glade for aftalen, der understøtter vores strategi om at investere i nye boliger i og omkring de største byer med vækst, herunder selvsagt København og Aarhus. Investeringen vil bidrage positivt til solide afkast til vores kunder og ikke mindst mulighed for attraktive boliger. Endelig bidrager porteføljen til Vellivs strategi om ansvarlige og bæredygtige investeringer,” fortæller ejendomsdirektør Solveig Rannje fra Velliv.

Bæredygtighed højt på agendaen

Hos NREP, der nu sælger ejendommene, fremhæver man ligeledes, at der er tale om kvalitetsbyggerier, der bl.a. har et tæt samspil mellem boliger, fælleshuse og grønne udearealer.

”De tre byggerier bærer typiske NREP-kendetegn, hvor der lægges vægt på at skabe boliger med udgangspunkt i bæredygtighed og livskvalitet, og vi er glade for at sælge til Industriens Pension og Velliv, som er gode og ansvarlige partnere med bæredygtighed højt på den strategiske agenda. Normalt foretrækker vi at eje vores ejendomme i længere tid, før vi sælger, men disse tre bygninger er en del af vores NSF1 fond, som vi arbejder på at kunne lukke”, siger Jakob Flymer, Investment Director i NREP.

Vellivs og Industriens Pensions rådgivere i forbindelse med transaktionen er Bruun & Hjejle, Gorrissen Federspiel, Red Cushmann & Wakefield, Deloitte og Kuben Management. NREPs rådgivere er Nordanö, Accura og PwC.