Industriansatte går senere på pension

Industriansatte bliver markant længere på det danske arbejdsmarked, end de gjorde for ti år siden. Den gennemsnitlige pensionsalder i industrien har nu rundet de 65 år, viser en ny opgørelse fra Industriens Pension.

Mens den gennemsnitlige pensionsalder for industriansatte i 2008 lå på 63,9 år, var tallet således steget til 65,3 år i 2018. Foto: Martin SølystDe ansatte i industrien og fødevareindustrien går i gennemsnit omkring halvandet år senere på pension, end de gjorde for ti år siden. Mens den gennemsnitlige pensionsalder for industriansatte i 2008 lå på 63,9 år, var tallet således steget til 65,3 år i 2018.
 
Det er Industriens Pension, der dækker timelønnede i industrien og fødevareindustrien, der har set nærmere på, hvornår medlemmerne skyder gang i udbetalingerne fra pensionsordningen. Alene fra 2017 til 2018 er den gennemsnitlige pensionsalder for pensionsselskabets medlemmer steget med 0,6 år.

Kombination af flere årsager
Joan_Alsing_Fotograf_Magnus_KlittenForsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing, peger på flere årsager til, at medlemmerne bliver længere tid på arbejdsmarkedet og venter med at skyde pensionsudbetalingerne i gang.
 
”De helt oplagte forklaringer er naturligvis den stigende folkepensionsalder og reformen af efterlønnen. Men derudover mærker vi, at flere er mere opmærksomme på, hvad nogle ekstra år på arbejdsmarkedet betyder for opsparingen og privatøkonomien. Endelig tror jeg også, at det kan spille ind, at mange virksomheder har øget fokus på at fastholde de ældre medarbejdere,” siger hun.

Godt gang i beskæftigelsen
Joan Alsing peger på, at det går rigtig godt for beskæftigelsen i industrien, og at ældre medarbejderes arbejdskraft og erfaring er efterspurgt mange steder. 
 
”Det er tydeligt, at der er stigende fokus i dansk erhvervsliv på at sikre fleksible og gode muligheder for ældre medarbejdere. Det afspejler sig formentlig også i tallene,” siger Joan Alsing.
 
Hun tilføjer, at Industriens Pension tilbyder medlemmer, der nærmer sig pensionsalderen, at få lavet en senioranalyse, som giver overblik over husstandens samlede økonomi flere år frem i tiden. På den måde vil man kunne få alle økonomiske aspekter i husstanden med, når man overvejer, hvornår man skal starte udbetalingerne.