Industriens Pension køber ikonisk Aarhus-bygning

Industriens Pension har købt den karakteristiske Regina-bygning i det centrale Aarhus for et trecifret millionbeløb. Bygningen har over de seneste tre år undergået en gennemgribende renovering, som netop er blevet indstillet til årets Renover-pris. 

Den karakteristiske Regina-bygning i det centrale Aarhus er nu købt af Industriens Pension. Foto: Niels Nygaard.Regina-bygningen i Aarhus, der huser butikker, lejligheder og kontorer, har skiftet ejer. Industriens Pension har købt bygningen med den afrundede facade og kuplen på taget, der ligger centralt placeret på gågaden i Aarhus mellem Rådhuset, Banegården og Domkirken. 

Bygningen, som i år fylder 100 år, har haft mange forskellige anvendelser siden opførelsen i 1919 og var oprindeligt tænkt som et projekt, der skulle puste liv i byen ved at tilbyde aarhusianerne både biograf, hotel, café, restaurant og butikker samlet under ét tag. Den sidste film blev vist i 1980’erne, hvorefter bygningen blev omdannet til kontorer, arkiv og butiksarkade. Butiksarkaden har dog i perioder stået næsten tom, men de seneste år er der for alvor sparket liv i bygningen igen.
 
Jan_Ostergaard_Foto_Magnus_KlittenIndustriens Pensions chef for unoterede investeringer, Jan Østergaard, glæder sig over købet af den markante ejendom.

”Vi vil gerne være med til sikre, at Regina-bygningen igen kan blive et livligt mødested, der kommer alle byens borgere til gode. Bygningen er i sig selv et stykke bevaringsværdigt kulturhistorie, og den har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Samtidig vil ejendommen med den unikke placering i det centrale Aarhus kunne skabe stabile og solide afkast til vores medlemmer,” siger han.

Indstillet til pris efter renovering

Det er Capital Investment, der på vegne af investeringsvirksomheden Aberdeen Standard Investments, sælger bygningen, som de opkøbte i 2016 gennem CBRE, som også denne gang har stået for salget. 

Capital Investment har sammen med Årstiderne Arkitekter foretaget en gennemgribende renovering af bygningen. Blandt andet er kontorlokalerne på bygningens øvre etager blevet omdannet til 38 attraktive lejligheder. Samtidig er den førhen ubenyttede baggård blevet omdannet til et attraktivt opholdsareal med grønne oaser, tagterrasse, legeplads mv. Renoveringen er så vellykket, at bygningen er blevet indstillet til årets Renover-pris. 

Capital Investment glæder sig nu over, at transformationen af bygningen har skabt nyt liv. 
 
”Vi havde en målsætning om, at bygningen igen skulle blive et samlingspunkt i byen. Vi har nu brugt tre år på at gøre bygningen klar til endnu et århundrede og finde de rette lejere. Vi er glade for, at vi har fundet en køber, som også deler vores visioner for bygningen og bylivet i Aarhus,” siger Jesper Damborg, Partner og CEO i Capital Investment. 

Købesummen er ikke offentliggjort, men der er tale om et større trecifret millionbeløb.