Industriens Pension ansætter ny chef for investeringsrisiko

Industriens Pension har ansat 48-årige Carsten Gjede som ny chef for investeringsrisiko. Han kommer fra en stilling som risikostyringsdirektør i AP Pension og bliver nu en del af investeringsledelsen i Industriens Pension.

Carsten Gjede er ny chef for investeringsrisiko i Industriens Pension.Som ny chef for investeringsrisiko i Industriens Pension skal Carsten Gjede lede en afdeling, der arbejder med identifikation og vurdering af investeringsrisici. 

Carsten Gjede har siden 2007 arbejdet som Chief Risk Officer og risikostyringsdirektør i AP Pension, hvor han har opbygget en effektiv risikostyringsfunktion. Her har han samtidig haft ansvar for forretningsarkitektur og business intelligence. Tidligere har han bl.a. arbejdet som chefanalytiker i PensionDanmark og chefanalytiker i Danske Markets.

Investeringsdirektør i Industriens Pension, Karsten Kjellerup Kjeldsen, glæder sig til at byde det nye medlem af ledelsen på investeringsområdet velkommen.

”Carsten Gjede er en meget erfaren leder, der har arbejdet med rigtig mange komplekse opgaver inden for risiko- og kapitalstyring. Han har i mange år har opnået solide resultater, og jeg er overbevist om, at han kan fastholde og yderligere udvikle vores i forvejen effektive risikostyring,” siger Karsten Kjellerup Kjeldsen.

Tre afdelinger på investeringsområdet
Afdelingen for investeringsrisiko er en af de tre afdelinger på investeringsområdet i Industriens Pension, og den indgår som en central del af driften. De to øvrige afdelinger på området er noterede investeringer og unoterede investeringer.
 
Investeringsrisikoafdelingen dækker et bredt område, der bl.a. omfatter følsomhedsanalyser, risikoopgørelser og strategiske analyser på investeringsområdet.