Industriens Pension vinder investeringspris for valg af forvaltere

Industriens Pension har vundet en prestigefyldt pris ved Nordic Fund Selection Awards 2019 i Stockholm for bedste valg af eksterne kapitalforvaltere.

Industriens Pensions team for eksternt forvaltede, børsnoterede investeringer er netop blevet kåret som Danmarks bedste. Det skete, da Industriens Pension sent onsdag aften i konkurrence med 20 andre investeringsteams modtog prisen ”Danish Fund Selection Team of the year” i Stockholm. 

Prisen blev uddelt ved konferencen Nordic Fund Selection Awards, der hvert år kårer Nordens bedste investeringsteams med fokus på eksterne mandater.

De eksternt forvaltede investeringer i børsnoterede aktier og obligationer i Industriens Pension udgør omkring 75 mia. kr., så valget af forvaltere har stor betydning for det samlede afkast. 

”Vi er glade og stolte over prisen og anerkendelsen af vores måde at udvælge forvaltere på. Industriens Pension har en lang historik med dygtige eksterne managers, der har skabt merværdi via aktiv forvaltning. Vi er meget bevidste om, at det kræver en grundig, kritisk og virkelig struktureret tilgang, hvis vi skal videreføre de gode resultater,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Peter Lindegaard.

Overbevisende processer og integration af ESG-forhold

Industriens Pension har vundet prisen for en kombination af bl.a. overbevisende processer ved udvælgelsen af forvaltere, integration af ESG-forhold og dialog med forvalterne.

De 75 mia. kr., som Industriens Pension har placeret i aktier og obligationer via eksterne forvaltere, er fordelt på 27 investeringsmandater inden for en række forskellige aktivklasser i forskellige dele af verden. De eksterne mandater tæller blandt andet amerikanske aktier, Emerging Markets-aktier og -obligationer, investment grade-obligationer og high yield-obligationer.

Investeringsaktiverne i Industriens Pension udgør i alt 183 mia. kr.

Læs mere om Nordic Fund Selection Awards 2019.