Rekordhøje indbetalinger og flere medlemmer

Både antallet af medlemmer og indbetalingerne til pensionsordningen i Industriens Pension nåede nye højder i 2018. Det voksende antal medlemmer afspejler en fremgang i industribeskæftigelsen over det meste af landet.

Der er godt gang i industribeskæftigelsen over det meste af landet, og det kan aflæses i nøgletallene hos Industriens Pension. Antallet af medlemmer steg med knap 4.300 i løbet af året, og Industriens Pension havde ved årsskiftet for første gang over 410.000 medlemmer, viser årsrapporten for 2018. 

Laila MortensenDe samlede indbetalinger i 2018 landede på 9,8 mia. kr. efter en stigning på omkring 0,6 mia. kr. i forhold til 2017. Det er fortsat væsentligt højere end de samlede udbetalinger på 5,7 mia. kr., hvilket afspejler, at Industriens Pension stadig er en relativt ung pensionsordning, hvor formuen fortsat er under opbygning.

”Både udbetalinger, indbetalinger og antallet af medlemmer er på det højeste niveau nogensinde. Det rekordhøje antal medlemmer hos os afspejler en positiv udvikling i industribeskæftigelsen i Danmark. Det er dermed et godt tegn for hele samfundet,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Urolige finansmarkeder i 2018

På de finansielle markeder var 2018 præget af stor markedsuro og faldende aktiemarkeder. De faldende aktiemarkeder kunne også mærkes i Industriens Pension, selv om afkastet trods alt er blandt de bedste i branchen. Som tidligere udmeldt var afkastet for den samlede portefølje -1,0 procent i 2018.

”Vi blev desværre også ramt af markedsudviklingen i 2018, men vi kan trods alt være glade for, at vores store unoterede investeringer og fokus på risikospredning var med til at begrænse det samlede fald. Det var bl.a. vores store investeringer i unoterede aktier og infrastruktur, der trak i den anden retning,” siger Laila Mortensen.

Hvis man ser på udviklingen i de seneste 10 år, har Industriens Pension leveret et gennemsnitligt afkast 8,9 procent om året for den samlede portefølje – selv når 2018 tælles med. Det er blandt de absolut højeste afkast i branchen.

Fokus på kunstig intelligens

Året har også været karakteriseret ved, at Industriens Pension har intensiveret et samarbejde med IBM om nye avancerede former for kunstig intelligens i vores servicering og rådgivning af medlemmer. Flere tiltag bliver nu testet, og samarbejdet har indtil videre resulteret i en chatbot baseret på den absolut nyeste teknologi med kunstig intelligens.

Netop et stort fokus på innovative digitale løsninger var samtidig medvirkende til, at Industriens Pension i 2018 blev kåret som Årets Digitale Pensionsselskab af FinansWatch og Wilke. 

Overblik over 2018

  • Industriens Pension har nu 410.801 medlemmer efter en stigning på 4.287 medlemmer sidste år. 
  • Indbetalingerne til pensionsordningen landede på 9,8 mia. kr., hvilket er 554 mio. kr. mere end i 2017.
  • Udbetalingerne fra pensionsordningen var på 5,7 mia. kr. efter en stigning på 673 mio. kr. i forhold til 2017
  • De samlede investeringsaktiver udgør 165 mia. kr.
  • Det samlede investeringsafkast landede sidste år på -1,0 procent.
  • De seneste 10 år har Industriens Pension leveret et gennemsnitligt afkast 8,9 procent om året for den samlede portefølje.
  • Udbetalingerne ved tab af erhvervsevne steg fra 643 mio. kr. i 2017 til 689 mio. kr. sidste år.
  • Det månedlige administrationsbidrag er fastsat til 22 kr. pr. medlem i 2019 svarende til 264 kr. årligt. Dermed fastholder Industriens Pension sin position som et af branchens absolut billigste selskaber. 
  • Industriens Pension modtog endnu en gang en række af branchens mest prestigefyldte priser i 2018, herunder priserne for bedste europæiske arbejdsmarkedspensionsselskab (Multi-Employer Pension Fund) og bedste globale investor i infrastruktur fra organisationen Investment & Pensions Europe.