Industriens Pension og KPC skyder gang i anden etape af Åbyen i Aarhus 

I dag lægges grundstenen til byggeriet af 190 nye lejligheder i det nye kvarter Åbyen i Aarhus. Industriens Pension investerer over en halv mia. kr. i det nye boligprojekt.

Åbyen er et nyt boligområde tæt på Aarhus Ådal på den tidligere fragtmandscentral på Søren Frichs Vej i Aarhus.  Nu skyder Industriens Pension og udviklings- og entreprenørselskabet KPC gang i byggeriet af anden etape af den nye bydel Åbyen på den tidligere fragtmandscentral i Aarhus. Projektet omfatter 190 nye lejligheder af varierende størrelse, der ligger ved Søren Frichs Vej lidt over 2 km vest for Aarhus centrum.
 
Bygherre er Industriens Pension, KPC står for projektudviklingen, og Raundahl & Moesby bliver totalentreprenør. Der er tale om en klassisk lukket karrébebyggelse med fælles grøn gårdhave, tagterrasser og en række fællesfaciliteter. 

Glade for investeringer i Aarhus
I Industriens Pension ser man meget frem til at se det nye boligkvarter tage form. 
 
”Det er et spændende kvalitetsprojekt, der vil bidrage til at skabe nyt liv i området og samtidig sikre stabile og solide afkast til vores medlemmer. Aarhus er inde i en forrygende udvikling med mange spændende nye boligområder, og vi er rigtig glade for at udbygge vores i forvejen betydelige ejendomsinvesteringer i byen,” siger chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, Jan Østergaard.

Tæt på centrum og rekreative områder
De nye boliger kommer samlet til at udgøre 16.800 kvadratmeter fordelt på lejligheder på mellem 56 og 126 kvadratmeter. Det bliver dels klassiske, velindrettede lejligheder med altaner, dels Townhouses-inspirerede lejligheder i to plan med tilhørende forhave.
 
”Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med projektet, der uden tvivl bliver et rigtig attraktivt boligområde og har en god beliggenhed tæt på Aarhus centrum og rekreative områder. Vi har haft en rigtig god samarbejdsproces med Industriens Pension, som vi ser frem til at fortsætte,” siger udviklingsdirektør Henrik Hoffmann, KPC.
 
Det er tegnestuen Luplau & Poulsen Arkitekter, der har stået for arkitekturen, mens ingeniørarbejdet leveres af Ingeniør’ne fra Esbjerg. Niras bistår Industriens Pension med byggeteknisk rådgivning, mens DEAS er driftsrådgiver.
 
Det ventes, at byggeriet står færdigt i første halvdel af 2021, og udlejningen vil blive påbegyndt cirka et halvt år før. Industriens Pension investerer lidt over 500 mio. kr. i de nye boliger.

Fakta: Åbyen i Aarhus

  • Åbyen er et nyt boligområde tæt på Aarhus Ådal på den tidligere fragtmandscentral på Søren Frichs Vej i Aarhus. Den første etape af Åbyen på 41.000 kvadratmeter boliger er opført, og turen er nu kommet til anden etape på i alt 51.000 kvadratmeter. 
  • Anden etape er opdelt i fem byggefelter, hvor Industriens Pension ejer det største byggefelt. Her skal der nu opføres 190 lejligheder til udlejning på i alt 16.800 kvadratmeter.
  • Tidligere har området været domineret af en række ældre erhvervsejendomme, primært fragtmandshallerne, der er blevet nedrevet til fordel for hovedsageligt boligbyggeri.
  • Tirsdag den 28. maj lægges grundstenen til byggeriet af 190 nye lejligheder, der markerer, at anden etape af Åbyen skydes i gang.