Industriens Pension og PFA har fuld fart på investeringerne i danske vækstbyer

Industriens Pension, PFA og Thylander Gruppen har gennem fonden Danske Boligejendomme foreløbig investeret i 18 velbeliggende jyske boligejendomme. Flere investeringer er på vej.


Industriens Pension, PFA og Thylander Gruppen har gennem fonden Danske Boligejendomme fuld fart på investeringerne i en række jyske vækstbyer. Det seneste år har fonden investeret over 600 mio. kr. i 18 boligejendomme i Jylland.

Fonden blev etableret for omkring et år siden af Industriens Pension, PFA og Thylander Gruppen, og den skal i alt investere 1 mia. kr. i boligejendomme i vækstbyer uden for hovedstadsområdet og Aarhus frem mod 2019. I de kommende måneder fortsætter fondens investeringer i byer over hele landet.

”Vi ser et betydeligt potentiale i boliginvesteringer i en lang række danske vækstbyer, der oplever stigende befolkning og pæn økonomisk vækst. Det er gået rigtig godt med at finde egnede boligejendomme, og fonden kigger nu på ejendomme i en række byer i hele landet,” siger ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension, Peter Frische.

Studie fra Instituttet for Fremtidsforskning

Fonden bygger bl.a. på et studie fra Instituttet for Fremtidsforskning, der har identificeret en række interessante vækstområder uden for hovedstaden og Aarhus. Instituttet har bl.a. fokuseret på befolkningstilvækst, økonomisk vækst og flere andre parametre.

”PFA’s engagement i Danske Boligejendomme er en del af vores strategi om at investere mere i boligejendomme over hele landet. I første omgang investerer fonden i en række jyske byer, hvor det går rigtig godt, og hvor vi derfor forventer at kunne skabe pæne afkast til pensionsopsparerne. Samtidig kan investeringerne understøtte en fortsat positiv udvikling i områderne,” siger ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn.

Flere byer i kikkerten

Fondens foreløbige investeringer tæller aktuelt 509 boliglejemål og et mindre antal erhvervslejemål. Der er foreløbigt investeret i Fredericia, Esbjerg, Viborg, Vejle, Kolding, Horsens og Holstebro. Flere andre byer i både Jylland og på Sjælland er samtidig i kikkerten.

”Det er langsigtede investeringer i vækstbyer, hvor der opnås et højt driftsafkast. Vi er rigtig glade for samarbejdet med PFA og Industriens Pension, som bidrager med faglig sparring om investeringer, drift og udvikling af ejendommene,” siger Carsten Viggo Bæk, partner i Thylander Gruppen.

Industriens Pension og PFA Ejendomme er investorer i fonden med ligelige andele, mens Thylander Gruppen deltager med en mindre ejerandel og står for investeringer og forvaltning af ejendommene. Boliglejemålene vil ved fraflytning af eksisterende lejere løbende blive istandsat og tilbudt som lejemål til pensionsselskabernes medlemmer.