Svær start på investeringsåret

De første tre-fire måneder af 2018 har været præget af markedsuro og et aktiemarked i modvind. Industriens Pension er dog kommet mere helskindet igennem den udfordrende start på året end de øvrige pensionsselskaber.


Investeringsdirektør Karsten Kjellerup KjeldsenEfter mange år med høje afkast og stigende aktiemarkeder har 2018 budt på store udfordringer for alverdens investorer. Det gælder også de danske pensionsselskaber, der over hele linjen kæmper med negative afkast i årets første måneder.

Især udenlandske aktier er faldet markant siden slutningen af januar, men også obligationer og danske aktier har haft det svært. Det mærkes hos alle investorer og opsparere, og i Industriens Pension har vi også – ganske uvant – oplevet et marginalt negativt afkast i første kvartal. 

En opgørelse fra analysehuset Morningstar, der har set på afkastet hos alle de store danske pensionsselskaber, viser dog, at Industriens Pension er det selskab, der kommer bedst ud af første kvartal. 

Det skyldes bl.a., at Industriens Pension har meget spredte investeringer, der gør os mindre sårbare over for udviklingen på aktiemarkedet. 

”Vi har fx store investeringer i infrastruktur og forskellige typer obligationer, der er med til at sikre meget stærke langsigtede resultater. Spredningen af investeringerne handler netop om at kunne klare sig relativt godt i vidt forskellige scenarier. Når det så er sagt, kan ingen desværre undgå udsving, når markederne er meget urolige,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Karsten Kjellerup Kjeldsen.

Afkast på 9,5 % om året

Han henviser til, at vi i de seneste måneder har oplevet en udfordrende cocktail af faldende aktiemarkeder og meget svingende renter. Det påvirker afkastet på kort sigt, men det kommer efter en lang periode med høje og stabile afkast. 

I de seneste 10 år har Industriens Pension leveret et gennemsnitligt afkast på 9,5 % om året. Det er blandt de absolut højeste afkast i branchen, og det er noget, der for alvor har stor betydning for opsparingen. 

”Lige nu er det naturligvis ærgerligt at se på de seneste måneders afkast. Men i Industriens Pension er vi trods alt sluppet mere nådigt igennem udfordringerne end de øvrige selskaber. Og vi har med vores sammensætning af investeringer alle forudsætninger for fortsat at ligge i toppen af branchen i de kommende ti år,” siger Karsten Kjellerup Kjeldsen.

Følg dit afkast

Du kan følge afkastet på Min side eller via vores nye app.