Topmoderne tilbygning til Slagelse Sygehus snart klar til indvielse

Industriens Pension er blandt investorerne bag Slagelse Sygehus’ nye fødeafdeling og sengeafsnit, der nu er overleveret til Region Sjælland.


Efter en vellykket byggefase har Region Sjælland i dag fået overleveret Slagelse Sygehus’ nye tilbygning på næsten 20.000 kvadratmeter. Bag byggeriet står et af Danmarks største offentlig-private partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri.

Den nye tilbygning skal huse hospitalets nye fødeafdeling og sengeafsnit med omkring 180 enestuer.

”Det offentlig-private partnerskab har fungeret virkelig godt, og jeg tror, at alle parter er meget tilfredse med resultatet. Det nye byggeri vil få stor betydning for patienter og pårørende, og samtidig sikrer projektet stabile afkast til vores medlemmer,” siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension.

Teamet bag projektet består af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension. De fire pensionsselskaber ejer bygningerne, som regionen lejer sig ind i. OPP-teamet står for opførelse, udvendig drift og vedligeholdelse i en periode på 20 år.

Gode erfaringer fra Næstved

Industriens Pension er i dag engageret i en række OPP-projekter i både Danmark og udlandet. Selskabet er bl.a. investor i et OPP-projekt, der har udvidet stråleterapien på Næstved Sygehus.

”Vi ser positivt på investeringer i dansk hospitalsbyggeri, der både kan sikre bedre rammer for patienterne og give vores medlemmer fornuftige afkast. Erfaringerne fra de danske sygehusbyggerier, som vi har været involveret i, har været rigtig gode,” siger Jan Østergaard.

Fakta

Den nye tilbygning på Slagelse Sygehus består af en fireetages bygning i karréform med kælder samt en bygning til fødeafsnit med fem fødestuer.

Stueplan bliver for gravide, fødsler, barsel, børn og unge samt for tidligt fødte børn. 1., 2., og 3. sal bliver for medicinske patienter.

Foto: esoft systems