Nyt sygehusbyggeri i Slagelse indviet af H.K.H. Kronprinsesse Mary

H.K.H. Kronprinsesse Mary indviede i dag sidste del af akutsygehuset i Slagelse. Industriens Pension er blandt investorerne bag den nye tilbygning på næsten 20.000 kvadratmeter.


Indvielse Slagelse SygehusSlagelse Sygehus’ nye fødeafdeling og et nyt sengeafsnit med omkring 180 enestuer står færdigt og er snart klar til at modtage patienter. Den nye tilbygning fuldender det store byggeri, og det komplette akutsygehus vil nu sikre bedre rammer for de kommende patienter.

Der er tale om et af Danmarks største offentlige-private partnerskaber (OPP), som i dag blev indviet af H.K.H. Kronprinsesse Mary.

”Det offentlige-private partnerskab har fungeret virkelig godt, og resultatet har skabt tilfredshed hele vejen rundt. De nye moderne bygninger sikrer langt bedre forhold for patienterne, og samtidig giver projektet stabile afkast til vores medlemmer,” siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension.

Gode erfaringer med OPP-modellen

Bag OPP-projektet står et konsortium bestående af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension. De fire pensionsselskaber ejer bygningerne, som regionen lejer sig ind i.

Industriens Pension er i dag med i en række OPP-projekter i både Danmark og udlandet, herunder et projekt, der har udvidet stråleterapi-afsnittet på Næstved Sygehus. Erfaringerne fra både Slagelse og Næstved er gode og har givet solide resultater for alle parter.

OPP-
konsortiet bag den nye tilbygning til Slagelse sygehus står for opførelse, udvendig drift og vedligeholdelse i en periode på 20 år. Herefter kan regionen vælge at købe ejendommen.

Det forventes, at sygehuset tager imod de første patienter i maj.

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland.