Klar kommunikation og høje afkast er vigtigst for opsparerne

Klar information om pensionsordningen og høje afkast er de vigtigste områder af alle for danskere med pensionsordninger. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for Industriens Pension.

Informationen skal være tydelig, afkastene skal være høje, og administrationsomkostninger skal være i bund. Danske pensionsselskaber skal levere varen hele vejen rundt for at få tilfredse medlemmer, og der er mange forskellige områder, der betyder noget for danskerne i dag.

Helt i top over de områder, som flest danskere fremhæver som særligt vigtige, er tydelig og overskuelig information om pensionsordningerne. Det er konklusionen fra en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Industriens Pension blandt ca. 900 danskere.

Epinion har spurgt om, hvilke områder danskerne finder vigtigst i forhold til deres pensionsselskaber. Hele 65 procent fremhæver ’Klar og overskuelig information om pensionsordningen’ som et af de vigtigste områder. Undersøgelsen har givet mulighed for at angive op til tre svar, og 53 procent peger på ’størrelsen af investeringsafkastet’, der dermed også lander blandt de allervigtigste områder.

Regler lavet om mange gange

I Industriens Pension, hvor mange 3F’ere er medlemmer, er adm. direktør Laila Mortensen ikke overrasket over, at god information og høje afkast ligger helt i top på ønskesedlerne.

”Pensionsområdet er komplekst, og politikerne har løbende lavet skattereglerne på området om mange gange. Det skaber et forståeligt og stort behov for klar information om pensionsordningerne. Derudover hører det naturligvis blandt de absolut vigtigste opgaver for et pensionsselskab at kunne levere attraktive afkast til medlemmerne,” siger Laila Mortensen.  

Desuden peger en stor andel af danskerne på lave administrationsomkostninger og ansvarlige investeringer som meget vigtige områder. 

Høje gennemsnitlige afkast

Industriens Pension kan glæde sig over at ligge helt i top, når det gælder høje langsigtede afkast og lave omkostninger. Selskabet har de seneste ti år leveret et gennemsnitligt afkast på 9,6 procent om året, og ifølge en ny statistik fra Finanstilsynet er det samtidig landets billigste selskab målt på administrationsomkostninger. 

De seneste to år i træk er Industriens Pension blevet kåret som pensionsselskabet med den danske pensionsbranches mest tilfredse kunder ifølge konsulenthuset Loyalty Groups store årlige brancheundersøgelse.

Hvilke områder er vigtigst for dig i forhold til dit pensionsselskab?
(Prioriter de tre punkter, der er vigtigst)

Total
Klar og overskuelig information om pensionsordningen 65%
Størrelsen af investeringsafkastet 53%
Størrelsen af administrationsomkostningerne 47%
Ansvarlige investeringer 41%
Mulighed for at tilpasse pensionsordningen individuelt 36%
Kvaliteten af de forsikringsordninger, der er tilknyttet pensionsordningen 28%
Selskabets tilgængelighed for medlemmer/kunder 16%
Kvaliteten af de digitale løsninger 9%
Andet 5%
Antal svar 901