Brug december til at udnytte dit skattefradrag

Du kan booste din pensionsopsparing og samtidig spare i skat, hvis du indbetaler ekstra til pension i løbet af december. 

December er både mørk, spækket med julestjerner og lange indkøbslister, men er der lidt ekstra økonomisk råderum, kan det for nogle være en rigtig god ide at bruge pengene til pension.  

Indbetalinger til ratepension og livslang pension kan trækkes fra i skat. 
 
”Der sker løbende ændringer i det danske pensionssystem, og det er mere end almindeligt svært at spå om, hvilke offentlige udbetalinger man kan have ret til som pensionist. Men jo mere du har sparet op til pension, jo stærkere står du”, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør, Industriens Pension. 

Få pengene til at vokse

En beregning fra Industriens Pension viser fx, at et medlem på 30 år, der indbetaler 10.000 kr. i dag, kan forvente at have 42.000 kr. mere som pensionist. Det præcise beløb afhænger af afkastet.

En ekstra indbetaling nu batter den dag, pengene skal udbetales. De tidligste indbetalinger får stor effekt, fordi pengene har så mange år at blive forrentet i

Joan Alsing
Industriens Pension har gennem de seneste ti år leveret et afkast på 9,5 procent i gennemsnit om året. Det afkast kommer en almindelig bankkonto eller penge gemt i bogreolen ikke i nærheden af. Industriens Pension har som mål at levere solide langsigtede afkast til medlemmerne – også selvom der er uro på finansmarkederne og perioder med modgang på aktiemarkedet. 

Vil du indbetale ekstra?