Axel Towers vinder publikumspris for smukt byggeri

Axel Towers, der har Industriens Pension som medinvestor, har vundet Københavns Kommunes nye publikumspris for smukt byggeri af høj kvalitet.


Axel towersKøbenhavnerne har kåret Axel Towers på Axel Torv i Københavns centrum som byens smukkeste nye byggeri og vinder af hovedstadens nye publikumspris. Publikumsprisen blev i går for første gang uddelt ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering, og blandt de mere end 2.000 afgivne stemmer var Axel Towers favoritten.

Prisen vækker glæde blandt investorerne bag byggeriet, der ud over Industriens Pension også tæller ATP Ejendomme og PFA Ejendomme.

”Vi er rigtig glade for, at københavnerne har taget så godt imod byggeriet. Jeg synes, at det er lykkedes at skabe et rigtig spændende byrum, og det er dejligt, at byens borgere er glade for byggeriet. Samtidig forventer vi, at projektet vil sikre et stabilt, langsigtet afkast til vores medlemmer,” siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension.

Modtog to priser

Københavns Kommune har i mere end 100 år belønnet smukt byggeri og gode bymiljøer ved den årlige bygningspræmiering. Det er dog første gang, at der også uddeles en publikumspris, hvor københavnerne stemmer på deres yndlingsbyggeri.

Ud over Publikumsprisen modtog Axel Towers også kommunens egen præmiering for smukt byggeri sammen med fem andre byggerier.

De sammenhængende kobbertårne på Axeltorv er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og blev indviet i juni sidste år.

Foto: Thomas Rockall Muus, muusfoto.dk