Ansatte i industrien venter med at gå på pension

Medlemmerne i Industriens Pension går i gennemsnit to år senere på pension, end de gjorde for ti år siden. Især kvindernes pensionsalder er steget betydeligt.

De ansatte i industrien og fødevareindustrien bliver længere og længere på arbejdsmarkedet, og den gennemsnitlige pensionsalder nærmer sig nu de 65 år. Det viser en ny opgørelse over medlemmernes pensionsalder fra Industriens Pension.

Mens den gennemsnitlige pensionsalder i 2007 lå på 62,8 år, var medlemmerne sidste år i gennemsnit 64,8 år, da de satte gang i udbetalingerne. Forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing, kalder det ”en ret markant tendens, der formentlig skyldes kombinationen af en række faktorer.”

”Det kan bl.a. handle om en øget opmærksomhed på, hvad nogle ekstra år på arbejdsmarkedet betyder for det økonomiske råderum, man har som pensionist. Derudover har reformen af efterlønnen naturligvis også betydning for, hvornår folk påbegynder pensionsudbetalingerne,” siger hun.

Joan Alsing peger desuden på, at flere virksomheder har øget fokus på at sikre fleksible og gode muligheder for ældre medarbejdere, og at det formentlig også kan aflæses i tallene.

Flere kvinder skubber pensionen

De nye tal viser, at det i særlig grad er kvinderne, der skubber pensionen i forhold til tidligere. På blot ti år er den gennemsnitlige pensionsalder for kvinder steget med 2,7 år til 64,3 år. Tilsvarende er mændenes pensionsalder ”blot” steget med 1,7 år til gennemsnitligt 64,9 år. 

”For ti og 20 år siden startede kvinderne udbetalingen fra pensionsordningen betydelig tidligere, men pensionsalderen for vores kvindelige og mandlige medlemmer nærmer sig nu hinanden. Tallene indikerer, at flere kvinder har fokus på at have styr på egen økonomi – også som pensionister,” siger Joan Alsing. 

Hun tilføjer, at Industriens Pension tilbyder medlemmer, der nærmer sig pensionsalderen at få lavet en senioranalyse, som giver overblik over husstandens samlede økonomi flere år frem i tiden. På den måde vil man kunne få alle økonomiske aspekter i husstanden med, når man overvejer, hvornår man skal starte udbetalingerne.