Industriens Pension bakker op om Dansk Landbrugskapital

Industriens Pension og tre andre pensionskasser har givet tilsagn om at investere i fonden Dansk Landbrugskapital. Fonden skal yde investeringslån for op til 1 mia. kr. til effektive landbrug, der har brug for kapital til investeringer.

Dansk Landbrugskapital er nu klar til at udstede lån til landbruget, efter at Industriens Pension, ATP, PKA og PensionDanmark har meldt sig klar til at investere i fonden.

Pensionskasserne investerer hver 125 millioner kroner i fonden, mens staten investerer 500 mio. kr. Det betyder, at Dansk Landbrugskapital i alt kan yde investeringslån på op til 1 mia. kr.

Den nye lånefond vil have fokus på at yde ansvarlig lånekapital til effektive og solidt ledede, men gældstyngede landbrugsbedrifter.

”Vi synes, at det er et spændende projekt, og vi forventer et attraktivt risikojusteret afkast med den model, der er valgt. Der er lagt op til en stærk partnerskabsmodel med Vækstfonden og andre investorer, og vi vurderer, at det er et fornuftigt set up, der vil komme både pensionskassernes medlemmer og dansk landbrug til gode. Vi glæder os over at kunne hjælpe med finansiering til projekter hos dygtige danske landmænd. Det vil forhåbentlig kunne bidrage til øgede investeringer i dansk landbrug,” siger PeterKøhlerLindegaardcheffor noterede investeringeri Industriens Pension.

Landmænd med interesse for lånene kan henvende sig til Vækstfondens landbrugsteam for at høre nærmere om mulighederne.