Lærlinge har udsigt til større pensioner

Den nye overenskomst for industrien betyder, at lærlinge allerede begynder at spare op til pension, når de fylder 20 år.

De tidlige indbetalinger til pension er de bedste – selv små beløb kan nå at vokse meget, fordi pengene bliver forrentet gennem mange år, inden man når pensionsalderen.

Med den nye overenskomst for industrien skal der indbetales til pension for alle lærlinge, fra de fylder 20 år. Hidtil er indbetalingerne til pension først skudt i gang, når man er udlært.

”Jeg ved godt, at der går rigtig mange år, inden lærlingene får glæde af denne forbedring. Men det er et kæmpe løft, som vil give de unge en langt mere solid økonomi som pensionister,” fastslår Mads Andersen, gruppeformand i 3F, formand for Industriens Pension og næstformand i CO-industri.

Lærlinge under 20 år er også forsikret

De nye regler træder i kraft i 2018. Overenskomsten sikrer i forvejen alle lærlinge og elever i industrien hjælp fra Industriens Pension, hvis de fx bliver alvorligt syge eller mister erhvervsevnen. Lærlinge og elever har også en forsikring ved død.

Det er arbejdsgiverens ansvar at betale for forsikringerne.