Væksten fortsætter i Industriens Pension

Indbetalingerne til Industriens Pension satte i første halvår rekord med 4,5 mia. kr. mod 4,2 mia. kr. i samme periode sidste år.

Pensionsformuen for ansatte på danske industri- og fødevareindustriarbejdspladser har vokseværk efter et stærkt halvår i Industriens Pension. Investeringsaktiverne er steget til 157 mia. kr. mod 150 mia. kr. ved årsskiftet, og det skyldes både et meget tilfredsstillende afkast og stigende løbende indbetalinger til pensionsordningen.Laila Mortensen

Indbetalingerne på 4,5 mia. kr. er det højeste nogensinde i Industriens Pension i årets første seks måneder. Samtidig steg antallet af medlemmer i Industriens Pension til ca. 402.000 fra ca. 399.000 i samme periode året før. Det dækker over både flere pensionister og flere aktive medlemmer, der indbetaler til pensionsordningen. Omvendt falder antallet af passive medlemmer.

”Første halvår har bl.a. været præget af stigende indbetalinger, flere medlemmer og et rigtig solidt investeringsafkast. Pensionsformuen vokser fortsat i hastigt tempo, og nu begynder pensionsopsparingen for alvor at batte noget for mange medlemmer,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Afkast på 9,5 procent om året

Investeringsafkastet i første halvår udgjorde 5,6 mia. kr. svarende til 3,7 procent, mens medlemmer på 45 år fik et afkast på 4,9 procent. Set over de seneste ti år har Industriens Pension opnået et afkast på gennemsnitligt 9,5 procent om året.

”Jeg er meget tilfreds med det høje afkast i år, men jeg fokuserer endnu mere på, at vi på tre, fem og ti års sigt har haft et af branchens absolut højeste afkast. Det er det, der for alvor betyder noget for medlemmernes pension,” siger Laila Mortensen.

De høje afkast var en del af begrundelsen for, at Industriens Pension i maj blev kåret som Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab af FinansWatch og revisionsvirksomheden EY. Ud over det høje afkast fremhævede FinansWatch og EY, at Industriens Pension har ”haft de laveste gennemsnitlige omkostninger pr. forsikret set over de seneste fem år.”

Læs hele rapporten for første halvår af 2017