Stor dansk finansieret havmøllepark åbnet i Berlin

De to store tyske havvindmølleparker, Gode Wind 1 og 2, er i dag blevet officielt åbnet på den danske ambassade i Berlin. Industriens Pension har investeret knap 1 mia. kr. i den ene af parkerne.

De dansk finansierede havvindmølleparker, Gode Wind 1 og 2 i den tyske del af Nordsøen, er nu i fuld drift og klar til at levere grøn strøm til op mod 600.000 tyske husstande.

Industriens Pension ejer 10,4 procent af Gode Wind 2-parken, der vil levere CO2-fri strøm svarende til det årlige elforbrug for mere end 260.000 husstande.

”Investeringen i Gode Wind 2 giver stabile og attraktive afkast til vores medlemmer i mange år frem. Jeg er også meget tilfreds med, at vi med investeringen bidrager til den grønne omstilling og har bidraget med mange arbejdspladser i Danmark, hvor vindmøllerne er produceret,” siger chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, Jan Østergaard.

DONG Energy ejer halvdelen af Gode Wind 2, og ud over Industriens Pension er også PKA, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse medejere af havvindmølleparken.

Industriens Pension har i alt investeret over 17 mia. kr. i energi og andre former for infrastruktur. Det svarer til ca. 11 pct. af den samlede portefølje. Inden for vedvarende energi har Industriens Pension bl.a. investeret i vandkraftværker, jordvarme- og biomasseanlæg samt vind- og solparker i Europa, USA og nye vækstlande.

Fakta Gode Wind II

  • Gode Wind 2 vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til det årlige elforbrug for mere end 260.000 husstande (252 MW). Hvis naboparken Gode Wind 1 også medregnes, vil vindparkerne kunne producere strøm nok til at kunne dække 600.000 tyske husstandes strømforbrug.

  • Industriens Pension er medejer sammen med DONG Energy, PKA, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse. Den samlede investering til Gode Wind 2-parken er på 9 mia. kr., og Industriens Pensions andel er på 10,4 pct.

  • Havvindmølleparken er opført i den tyske del af Nordsøen cirka 45 km ud for Tysklands nordvestlige kyst.