Fem ting du skal have styr inden folkepensionen

Industriens Pension har samlet fem gode råd til dig, som snart skal på pension.

Slut med at stille vækkeuret, mere tid til at hente børnebørn og ro til at fordybe sig i sin hobby – ideerne og drømmene om tiden som pensionist kan være mange. Men hvad med økonomien? Der er flere ting, der skal overvejes og tages stilling til, hvis du vil have mest muligt ud af din opsparing. 

”Det danske pensionssystem er komplekst, og det er fx langt fra ligegyldigt, hvordan og hvornår man får udbetalt pensionen. Der skal bl.a. tages højde for komplekse modregningsregler, og det er vigtigt, at man lige bruger noget tid på at sikre, at man får mest mulig ud af opsparingen,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør, Industriens Pension.

Fem gode pensionsråd

  1. Saml dine pensioner – pensioner under udbetaling skal stadig forrentes. Ved at samle dem, sparer du udgifter til administration i flere forskellige selskaber.

  2. Overvej, om du skal indbetale ekstra – har du fx lidt ekstra penge et sted, er det en god ide at sørge for, at de bliver forrentet godt, indtil du skal bruge dem. Indbetalinger til en aldersopsparing bliver fx ikke modregnet i folkepensionens pensionstillæg.  

  3. Tjek, hvem der arver din pension – det kan du gøre via Industrienspension.dk. Det er vigtigt at tage stilling til, hvem der skal have udbetalt din pension, hvis du dør. Som udgangspunkt er det din ægtefælle eller samlever, der modtager pensionen, men du kan selv vælge din pensionsarving. 

  4. Bestil tid til en Senioranalyse – få en professionel og individuel vurdering af, hvordan du bedst kan tilrettelægge udbetalingerne. Industriens Pension tilbyder alle medlemmer, der nærmer sig pensionsalderen, at få lavet en senioranalyse, der giver overblik over husstandens økonomi flere år frem i tiden. På den måde vil man kunne få alle økonomiske aspekter i husstanden med, når man overvejer, hvornår man skal starte udbetalingerne. Det er især relevant, hvis man har en kompleks økonomi.

  5. Besøg borger.dk – og se, hvordan indbetalinger og udbetalinger vil påvirke din pension.