Nyt ikonbyggeri indviet af H.K.H. Kronprins Frederik

Tirsdag d. 20. juni klippede H.K.H. Kronprins Frederik det røde bånd i byggeriet Axel Towers på Axeltorv i København. Investorerne bag byggeriet er Industriens Pension, ATP Ejendomme og PFA Ejendomme.

Med H.K.H. Kronprins Frederik i spidsen blev et af hovedstadens mest bemærkelsesværdige byggerier de seneste år, Axel Towers, officielt indviet tirsdag d. 20. juni. Kronprinsen klippede det røde bånd, der markerede indvielsen, og efterfølgende stod popstjernen Fallulah for musikken til åbningsceremonien.

Axel towersOverborgmester Frank Jensen (S) holdt tale om det markante byggeri, der med sine karakteristiske sammenhængende kobbertårne nu sætter et tydeligt præg på området i det centrale København.

Ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension, Peter Frische, glæder sig over, at de cirkulære tårne nu står færdige.

- Jeg synes, at det er lykkedes at skabe et rigtig spændende byrum, der løfter området, og der tegner sig samtidig et billede af en meget attraktiv sammensætning af lejere. Vi venter, at projektet vil sikre et langsigtet og stabilt afkast til vores medlemmer, siger Peter Frische.

Nyt restaurantkoncept på toppen

Byggeriet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, og advokatfirmaet Gorrissen Federspiel er hovedlejer og benytter størstedelen af kontorlokalerne til deres domicil i København. Samtidig åbner Michelin-restauranten AOC et helt nyt restaurantkoncept, en skybar og eksklusive lokaler på de tre øverste etager. Kaffekæden Starbucks åbnede i maj, og i de kommende måneder åbner chocolatier Peter Beier, smykkeforhandleren Klarlund og restaurant Dalle Valle.

Flere ejendomsinvesteringer i vente

Industriens Pension er i fuld gang med at opbygge en større dansk ejendomsportefølje, og planen er at investere yderligere ca. 5 mia. kr. i danske ejendomme de kommende år. Selskabets fokus er på kontor- og strøgejendomme i København og Aarhus samt boligejendomme og nybyggeri i mellemstore og store byer over hele landet.

For nogle måneder siden annoncerede Industriens Pension, at man er gået sammen med PFA og Thylander Gruppen om en investering på 1 mia. kr. i boligejendomme i vækstbyer uden for hovedstadsområdet og Aarhus.

Foto: www.muusfoto.dk