Undgå opsparingen smuldrer – saml din pension

Er du blandt de mange danskere, der ofte skifter job? Så har du sandsynligvis også din pensionsopsparing fordelt på flere selskaber, og det kan blive dyrt i længden.

Har du en pensionsopsparing fra et tidligere job? Eller en privat ordning i banken? Så er der flere fordele ved at samle dine opsparinger i Industriens Pension. Du får meget nemmere ved at følge med i, hvor meget din opsparing vokser, og samtidig sparer du penge.

Til enhver pensionsordning hører nemlig også udgifter til administration. Så jo flere pensionsordninger du har, jo flere penge betaler du alene for at have dine penge stående. Hvis du har en lille opsparing i et selskab med høje administrationsomkostninger, risikerer du simpelthen, at dine penge bliver ædt op af udgifter.

Det er nemt, hurtigt og gratis at samle din pension i Industriens Pension, og vores administrationsomkostninger er lige nu branchens laveste. Vi opkræver i 2016 kun 16 kr. om måneden pr. medlem, mens de dyreste selskaber har administrationsomkostninger på op til 80 kr. om måneden

Der er dog nogle forhold, du skal være opmærksom på, inden du flytter opsparingen. Der kan være nogle garantier, som ikke følger med. Der kan også være forsikringer tilknyttet en ordning, som du skal overveje, om du vil undvære.

”Det er altid godt at få rådgivning i forbindelse med et jobskifte, eller hvis du er i tvivl, om det kan betale sig at samle dine pensioner. Er det et mindre beløb på under 20.000 kroner, så er tommelfingerreglen dog, at det vil kunne betale sig, fordi afkastet ikke står mål med det, du betaler for ordningen,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Det bedste sted at skabe sig overblik over sine pensionsopsparinger er på pensionsinfo.dk, som nemt og hurtigt giver dig overblik over alle de steder, der spares op til pension.

Se hvordan du samler din pension.