Industriens Pension køber Europahuset i Aarhus

Industriens Pension har købt en af Aarhus bedst beliggende og mest markante kontorejendomme

Europahuset i Aarhus

Europahuset er en ca. 10.000 m2 flerbruger kontorejendom centralt placeret i Aarhus. Dalle Valle åbner om få måneder en restaurant i stuen, hvor der også vil være udeservering på pladsen.

”Vi er rigtig glade for at det er lykkedes at købe en af Aarhus mest markante ejendomme. Med renovering af pladsen, nærheden til butiks-/cafelivet ved åen, Dokk1, letbanen samt den fremtidige udvikling i området, bliver denne beliggenhed kun bedre og bedre. Det er en langsigtet investering, som vil være med til at sikre et stabilt godt afkast til medlemmerne i Industriens Pension,” siger Peter Frische, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension.

Investeringen er et vigtigt skridt i forhold til Industriens Pensions fortsatte strategiske mål om opbygning af en større ejendomsportefølje med fokus på Aarhus og København. Over de kommende år ønsker Industriens Pension at investere yderligere 5 mia. kr. i danske ejendomme.

Ejendommen er inden for det sidste år færdigudviklet af Capital Investment A/S på vegne af en af deres udenlandske kunder. CBRE har stået for både udlejning og salg af ejendommen.

Ejendommen er købt til et afkast på ca. 4,6 %. Prisen er dog fortrolig.

Sælger har været rådgivet af Capital Investment, CBRE, Plesner og E&Y.
Køber har været rådgivet af Accura, Deloitte, NIRAS, og DEAS.

Fakta om Industriens Pension:

Industriens Pension er blandt Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskaber med ca. 400.000 medlemmer. Ca. 8.000 virksomheder inden for industri og fødevarebranchen i Danmark indbetaler til pensionsordningen. Hele overskuddet går til medlemmerne. Industriens Pension har på nuværende tidspunkt investeret 7,6 mia. kr. i ejendomme, i Danmark og i udlandet. De samlede investeringer udgør cirka 150 mia. kr.