Hvad betyder aktieuroen for din pension?

Efter en flerårig optur har aktiemarkederne tabt noget af pusten. Vi tilpasser investeringerne med henblik på at sørge for, at du får mest muligt ud af din opsparing.

AktiemarkedetAktierne verden rundt har været på en større rutsjetur i begyndelsen af 2016. Det begyndte med fald, mens de er steget de seneste uger. Når aktiemarkederne falder over en bred kam, afspejler det sig også på pensionsopsparingen, hvor afkastet i mere eller mindre grad følger udviklingen på de finansielle markeder.

Fokus på spredning af risiko

”Det er aldrig sjovt at se værdien af sin pension blive mindre i en periode, men nedgangen på aktiemarkederne er ikke overraskende og kommer ovenpå en flerårig optur, hvor afkastene har været meget høje. Samtidig er det vigtigt at huske på, at opsparingen består af meget andet end aktier. Vi har en stor del af investeringerne placeret i aktiver, der er ret stabile, også når markederne er urolige,” pointerer Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

En langsigtet opsparing

Udover børsnoterede aktier er pensionsmidlerne bl.a. investeret i forskellige typer obligationer, ejendomme og virksomheder, der ikke er børsnoterede.

”Pensionsopsparing er langsigtet og handler om at skabe et godt stabilt afkast over en lang årrække. At der er bump på vejen kan ikke undgås. Industriens Pension kom sidste år ud med et af branchens bedste afkast, der i gennemsnit gav medlemmerne i markedsrente et afkast på 7,4 pct.”, siger Laila Mortensen.

”De sidste 10 år har det gennemsnitlige årlige afkast været på 8,3 pct”, oplyser Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.


Tre gode huskeråd

  • Slå koldt vand i blodet – pensionsopsparing er langsigtet og perioder med negativt afkast kan ikke undgås.
  • De sidste ti år har det gennemsnitlige årlige afkast været på 8,3 pct. i Industriens Pension.
  • Industriens Pensions investerings-eksperter følger udviklingen tæt og tilpasser investeringerne med henblik på at sørge for, at du får mest muligt ud af din opsparing.