Industriens Pension med i udbygning af Slagelse Sygehus

Første spadestik er taget til Slagelse Sygehus’ nye fødeafdeling og sengeafsnit, som Industriens Pension er en af investorerne bag.

Det er et af Danmarks største offentlig-private partnerskabsprojekter (OPP) inden for sygehusbyggeri med en anlægssum på 400 mio. kr., som nu går i gang med udbygningen af Slagelse Sygehus. Heraf kommer de 100 mio. kr. fra Industriens Pension.

”Det er et spændende projekt med gode samarbejdspartnere, der vil være med til at skabe nye og bedre rammer for patienter og pårørende i Region Sjælland. Samtidig er det en investering, som vil give medlemmerne i Industriens Pension et solidt og stabilt afkast over en årrække, så vi har set frem til, at byggeriet kan gå i gang,” siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension. 

Den nye afdeling vil blive taget i brug i begyndelsen af 2018 og opføres i tilknytning til det eksisterende hospital som to sammenhængende bygninger. Det samlede byggeri er på ca. 18.000 m2 med 180 enkeltstuer, behandlingsrum og fødeafdeling.

Industriens Pension er i dag engageret i en række OPP-projekter og stod blandt andet bag udvidelsen af stråleterapien på Næstved Sygehus, der blev indviet i august 2015.


Se artikel om udbygningen af Slagelse Sygehus

Læs mere om Industriens Pensions investeringer i sygehuse og andre alternativer

 

Fakta om udbygningen af Slagelse Sygehus:

Konsortium: MT Højgaard (opførelse), DEAS (udvendig drift og vedligehold), Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension (finansiering)

Anlægssum: 400 mio. kr.
Samlet projektsum: ca. 520 mio. kr.
Bestiller: Region Sjælland
Areal: 18.000 m2.
Forventet ibrugtagelse: Januar 2018