Skal din eks have din pension?

Efteråret er højsæson for skilsmisser. Bliver du skilt, og har du tidligere indsat din ægtefælle eller samlever som pensionsarving, kan du risikere, at eks’en løber med din pension, hvis du dør.

Efteråret er skilsmissetid viser tal fra Danmarks Statistik. Det er den tid på året, hvor flest ægtepar går fra hinanden. Er du selv blevet skilt, så er der ekstra god grund til at tjekke, hvem der står til at arve din pension.

Har du indsat din tidligere ægtefælle som såkaldt begunstiget, kan det i værste tilfælde betyde, at han eller hun vil få pensionspengene, når du dør – selvom I er blevet skilt. Det samme gælder, hvis du har indsat en tidligere kæreste eller samlever som begunstiget.

Tjek, hvem der står til at få dine pensionspenge 
Du kan tjekke, hvem du har indsat som begunstiget på industrienspension.dk/Minside. Du logger ind med NemID. På Min side kan du også ændre, hvem der skal have pengene, når du dør.

Ikke småpenge det handler om
Hvis du dør før, du går på pension eller fylder 67 år, vil dine efterladte typisk få en skattefri udbetaling på 300.000 kr., din aldersopsparing, hvis du har en, samt din rateforsikring. Du kan læse meget mere om dødsfaldsdækningen og dine muligheder for at ændre den på industrienspension.dk.

De får pengene, hvis du ikke selv vælger pensionsarving
Har du ikke indsat en begunstiget, bliver din pension automatisk udbetalt til dine nærmeste pårørende i nævnte rækkefølge:

  • Din ægtefælle
  • Din samlever, hvis I har boet sammen i mindst 2 år, eller I har børn sammen
  • Dine livsarvinger (børn, børnebørn mv.)
  • Arvinger efter dit testamente
  • Dine arvinger efter arveloven.