STAR: Er du syg eller i fleksjob, så kontakt os!

Ny registersamkøring med det offentlige skal give dig automatisk besked om din forsikringsdækning ved tab af erhvervsevne.

samkoeringDet skal være slut med, at sygdomsramte og in­validerede medlemmer i Industriens Pension går glip af udbetalinger, fordi de ikke kender deres dækning. Derfor har Industriens Pension indgået et helt nyt samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) om at sam­køre registre.

”Ved at samkøre registre med det offentlige vil vi sikre, at medlemmer, der rammes af sygdom el­ler invaliditet, fremover får en ekstra påmindelse om, at de bør kontakte os,” siger Joan Alsing, for­sikringsdirektør Industriens Pension.

”Vi bruger også samkøringen til at huske medlem­mer i fleksjob på, at de skal fortælle os, at de er ansat i fleksjob. Gør de ikke det, er der en risiko for, at de ikke får den rigtige pensionsordning og måske betaler for dækninger, de ikke kan få ret til”, forklarer Joan Alsing.

Med registersamkøringen bliver det muligt at komme i kontakt med medlemmer, der fx har modtaget sygedagpenge i en længere periode eller er kommet i fleksjob. Brevet har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering som afsender med en klar opfordring til at kontakte Industriens Pension. De første 1.000 breve er allerede sendt afsted fra STAR, og godt 20 pct. af modtagerne har ringet.

Vigtigt at få taget kontakt

I Industriens Pension kan du godt få tilkendt invalidepension (forsikring ved tab af erhvervs­evne), selv om du ikke har fået tilkendt førtidspension fra det offentlige. Sådan er det ikke i alle pensionsselskaber.

Derfor er det meget vigtigt at tage kontakt. Der kan nemlig være mange penge, du risikerer at gå glip af i form af det skattefri engangsbeløb på 100.000 kroner og eventuelle løbende udbetalin­ger.


Husk!

  • Er du syg eller ramt af invaliditet så kontakt os hurtigst muligt for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.
  • Tjek din e-Boks og åben altid breve fra Industriens Pension eller det offentlige. Der kan være hjælp at hente.
  • Gå ind på ”Min side” for at se dine forsikringsdækninger i Industriens Pension.