Din opsparing har vokseværk

2015 blev endnu et godt år for medlemmer i Industriens Pension med afkast på op til 8,6 pct.

En stærk forvaltning af investeringerne var med til at sætte ekstra skub i din pensionsopsparing i 2015. For et typisk medlem på 50 år betød det et afkast på næsten 45.000 kroner.

Medlemmer op til 40 år, som har flest aktier, fik det højeste afkast, nemlig på 8,6 pct. mens medlemmer på 70 år, hvor pengene forvaltes med lidt mindre investeringsrisiko, fik et afkast på 4,2 pct. I gennemsnit fik medlemmerne et afkast på 7,4 pct. i markedsrente.

”Vi er meget tilfredse med det afkast, som vi har skabt i 2015. Både den aktive forvaltning af aktier og obligationer og de unoterede aktivklasser leverede fine resultater. Det har sikret alle medlemmer betydelige afkast på deres pensionsopsparinger,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Du kan se, hvor meget din opsparing er vokset, hvis du logger ind på Min Side.

Ikke noget nemt år

2015 var ikke noget nemt år på de finansielle markeder, der bød på store udsving i årets løb. Alligevel ramte Industriens Pension plet med aktierne, hvor den store beholdning af danske aktier eksempelvis gav et afkast på hele 33,3 pct.

Investeringer i danske og udenlandske virksomheder, der ikke er børsnoterede, trak også afkastet markant op.

”De unoterede investeringer har bidraget betydeligt til det samlede afkast. Det gør en afgørende forskel i en tid med lave renter og uro på finansmarkederne. Vores investeringer i unoterede aktier, infrastruktur og ejendomme var således med til at give stabilitet i vores portefølje i et udfordrende og uforudsigeligt investeringsår,” siger Laila Mortensen.